ДПС: Страната се управлява като клуб по самодейност

OFFNews 01 септември 2017 в 10:18 7078 3

Снимка БГНЕС

Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС

Вместо управление на страната чрез работещи институции и администрация, ставаме свидетели на дейности, характерни за клуб по самодейност. Така държава не се управлява.

Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ от трибуната на Народното събрание в декларация от името на групата за новия политически сезон.

Карадайъ посочи, че към края на миналата пленарна сесия е неговата политическа сила е отчела липса на управленска програма, а малко след това са се сдобили с такава, наречена Програма за управление на правителството.

„Какво ни представи по същество тази програма – липса на ясна визия за бъдещо развитие, набор от по-скоро пожелателни декларации и мерки, които не само не гарантират постигането на набелязани добри цели, а разкриват неспособността на управляващите да постигнат икономически растеж, социална отговорност и европейско качество на живот“, каза лидерът на ДПС.

По думите му липсва нормалност в управлението. Той посочи, че това е откровено подигравка с цялата нация и Европа. Според него коалицията губи позиция и опитите за вдигане на рейтинга изглеждат смешни. „На прага на Председателството България няма право да се отдалечава от европейските ценности“, заяви председателят на ДПС. Карадайъ посочи, че успешното решаване на важните въпроси изискват управлението на страната да стъпи на обща ценностна база с евроатлантическа ориентация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови