ДПС няма да подкрепи Бюджет 2018

OFFNews 05 ноември 2017 в 18:31 4360 0

ДПС няма да подкрепи Бюджет 2018

Снимка БГНЕС, архив

ДПС няма да подкрепи бюджета за следващата година, каза в Плевен лидерът на партията Мустафа Карадайъ. Според лидера на партията много сектори се нуждаят от реформи, съобщава БНР.

Мустафа Карадайъ каза, че в момента се вижда наливане на средства в нереформирани сектори, без да има дори идея за реформа и допълни:

Няма да го подкрепим естествено. В него не се виждат никакви реформи в кой да е сектор. На първо място сектор "Сигурност" трябва да се разглежда в цялост. Не да се създава конкуренция на различните родове войски в армията. С ясна визия и стратегия за реформи в сектора, с ясен план. С малкото средства, с които разполагаме, да направим онези нужни реформи, за да бъде по-ефективна и адекватна на времето системата. Ние не виждаме посока на движение. Държавата се движи по инерция.

В края на миналата седмица стана ясно, че ДПС се подготвя за "демонтажа" на националистите от управлението на страната. Между ДПС и БСП предстоят разговори за общи действия при евентуален бъдещ вот на недоверие.

По-рано днес вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира темата, като заяви, че не може да се говори за оттегляне на доверието на ДПС от правителството, тъй като то не по принцип не е подкрепено с техните гласове.

"Правителството беше подкрепено с гласовете на ГЕРБ и Обединените патриоти. В този смисъл позицията на БСП и ДПС не е нова. Те трудно приемат избора на българските граждани и смятат, че нещо априори им се полага. Работа на опозицията е да прави вотове на недоверие. Нейно право е. Това е заложено в конституцията на страната, както и в правилника на НС", каза Каракачанов.

В събота пък премиерът Борисов призова Патриотите "да се мерят приказките" по адрес на ДПС. 

"Винаги сме били за разбирателство, полагаме усилия различните етноси в България да живеят възможно най-добре и в разбирателство. Недопустимо е да се говори кой кого щял да стъпче. Може и с тези изказвания да се втвърдява електората и да се постига временен успех, но на Балканите по-страшно от това няма. Такава експлозия може да се получи, не забравяйте, че само преди 30 г. беше Възродителният процес", заяви Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови