ДПС се разсърди на БСП, че не са ги питали за вота на недоверие

OFFNews 05 януари 2020 в 15:39 2223 0

ДПС е недоволно от факта, че БСП не е провела консултации с политическите сили по въпроса с внесения от социалистите вот на недоверие към правителството, стана ясно от думите на депутата от движението Джевдет Чакъров пред БНР. "Това предопределя резултата", бе категоричен той.

ДПС все още няма позиция по въпроса, тя щяла да бъде изработена скоро.

За разлика от БСП движението настоява за оставките само на двама министри - на околната среда и водите Нено Димов и на регионалното развитие Петя Аврамова. „Видно е, че има проблем, че има пропуски. Министрите Нено Димов и Петя Аврамова трябва да си понесат политическата отговорност“, каза Чакъров.

„България е сред последните пет страни в Европа по отношение на водни ресурси. Това предполага добро, разумно и рационално управление на водния ресурс на страната“, каза Чакъров. 

Според него трябва да има надпартиен политически консенсус по отношение на еврофондовете, европрограмите, защото имаме нужда от тези средства. "Има 60% загуби във водопреносната мрежа. Всички трябва да бъдем загрижени, така че тези средства да бъдат реализирани в България, защото потребностите във ВиК сектора са огромни. Трябва да се обърне внимание на водопреносната мрежа, на състоянието на язовирите, а там, където е необходимо, да се строят и нови язовири“, обяви Чакъров, който е член на парламентарната комисия по околна среда и води и бивш екоминистър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови