ДСБ - Бургас оспорва преференциите за Реформаторския блок

OFFNews 07 октомври 2014 в 22:31 4729 4

Д-р Георги Митев

Общинският председател на ДСБ-Бургас д-р Георги Митев внесе жалба в РИК-Бургас срещу преференциалното изчисление на гласовете за Реформаторския блок, съобщава Флагман.бг.

Според Митев в определени Секционни избирателни комисии са допуснали сериозни грешки при изчислението на преференциите.

Д-р Митев бе трети в листата на Реформаторите в Бургас. Преференциално за него са гласували 1134 избиратели.

Водачът на листата на РБ в Бургас Костадин Марков (СДС) има 1621 преференции и още 5133 гласа без преференция, отиващи по право за първия в листата.

Вторият в листата Живко Табаков, който е издигнат от Движение България на гражданите, има 1356 преференции – с 222 гласа повече от д-р Митев.

„Не атакувам избора на Костадин Марков, а работата на десет секционни избирателни комисии. Надявам се да ме разберат правилно. Конкретните подозрения са за 10 секции. За жалост голяма част от тях са в Бургас. Преди минути оставих протоколите в РИК-Бургас, за да се запознаят и те с тях. От тези комисии не са си направили труда или са фалшифицирали - и когато засичанията им не излизат, са решили всичко да го пишат в графа „без преференции“. Става дума за по 30-40 гласа в секция. Сами изчислете колко е сумарният резултат. И нещо друго: нито един от тези протоколи не е подписан от всички членове на СИК-ове, както повелява законът“, коментира пред Флагман.бг д-р Георги Митев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови