"Да, България!" иска глоба за кмета на Елин Пелин заради отказа да регистрира сирийско семейство

OFFNews 14 февруари 2017 в 15:44 4003 7

От партия "Да, България!" заявяват, че са обезпокоени от отказа на кмета на Елин Пелин Ивайло Симеонов, който отказа да впише в регистъра сирийско семейство. Според партията е допуснатото нарушение на Закона за гражданската регистрация (ЗГР).

Позицията на партията

Г-н Симеонов не е изпълнил своите законови задължения и ние призоваваме Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) да му бъде потърсена отговорност и да бъде наложена глоба.

Позицията на “Да, България!” е, че е необходимо да продължат усилията на ниво институции на Европейския съюз и на цялата европейска общност за разрешаване на проблема с бежанския и миграционен натиск. От особена важност е също България да отстоява формирането на цялостно решение на бежанския въпрос на равнището на ЕС, което е насочено към премахване на причините, които го пораждат и към споделяне на тежестта на създалата се ситуация с усилията на всички държави членки. Тези усилия не отменят неприкосновеността на държавните граници на България, които са и външни граници на ЕС.

Настояваме компетентните български органи да упражняват стриктно функциите си и адекватно да се възползват от предоставените от ЕС за целта средства. Правата на лицата, на които България е предоставила закрила, трябва да бъдат гарантирани.

Особено значение в тази връзка има внимателният избор на места за настаняване и подготвителна работа в местните общности, където се интегрират бежанци и лица, получили временна закрила.

Вярваме, че толерантността и човеколюбието на българина не са изгубени в исторически план и че нашето общество няма да се поддаде на опитите за разпалване на омраза с политически цели, в навечерието на избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9402

7

данван

06.03 2017 в 22:48

Наистина ли :)

42249

1

Denis Rizanov

14.02 2017 в 16:16

А глоба за бившата министърка-табуретка бъчварова ще поискат ли? Същият кмет е пускал 3 пъти уведомителни писма, че търси съдействие, защото в общината има "мигранти" без никакви документи, на брой около 30.