"Да, България" за срещата на Цацаров с Дончев: Това е атентат срещу демокрацията

Николаос Цитиридис 20 април 2017 в 12:50 9333 9

Снимка Сергей Антонов/OFFNews

Любомир Авджийски, Христо Иванов, Антоанета Цонева

Лидерът на "Да, България" Христо Иванов поиска оставката на главния прокурор Сотир Цацаров на извънредна пресконференция днес. Поводът е срещата между Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев, за която собственикът на "Сега" и "Овергаз" твърди, че обвинител номер едно му е оказвал натиск. 

"Това е атентат срещу демокрацията в България. Подобен случай не бива да става поредния потулен", заяви на събитието днес председателят на партията Христо Иванов. 

Иванов, който е и бивш правосъден министър, поиска тази среща да бъде разследвана и да се отговори на въпросите как и къде е била организирана тази среща, както и защо. "Да, България" искат разследването да бъде извършено под наблюдението на европейски прокурор, като за това имало механизъм, каза Иванов. 

"Ако това се замаже и не се покаже истината, ситуацията ще става все по-лоша за всички", каза Иванов и продължи: "Тази смрад не може да я игнорираме". 

За "Да, България" и двете версии за случилото се - и на Цацаров, и на Дончев, са скандални. "Най-лошото е, че няма кой да провери действията на главния прокурор", каза Иванов. 

Партията призова всички други политически субекти също да поискат разследване на тази среща, както и да поискат оставката на Цацаров. "Да го направят не защото е наша позиция, а защото тя е правилната", считат от "Да, България". 

Партията на Иванов също така иска да знае кой е бил посредникът за уреждането на подобна "недопустима за европейска демокрация" среща. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12860

9

newfoundland

20.04 2017 в 19:32

На всяка манджа мерудия са тези от Да, България, хем видяха, че хората не се интересуват от тях.

42249

7

Denis Rizanov

20.04 2017 в 15:05

Къде ми изчезна питането относно съдебната регистрация на този политически франкенщайн?
Аре толкова разговори и документи ни инаха през очите. Дайте да им видим на тези съдебната регистрация. Да знаем какво са - партия ли са, движение, нпо на финансови инжекци?
Ся пак ли ще ми затриете питането?


10571

6

Hissarion

20.04 2017 в 14:55

Той Джийзъса като захапе и не пуска. Досега не съм чувал друга партия в света, която да има за своя основна цел оставката на определен чиновник. Интересно Цацата ако подаде оставка, Дай България ще се саморазпусне ли.

42249

5

Denis Rizanov

20.04 2017 в 14:43

плевели, elbarbudo МНОГО ПРАВИЛНО ПИТА, за да подчертае, че този дългонос, неуспял адвокат, който е късан 3 пъти на изпит за съдия, МНОГО ВНИМАТЕЛНО СИ ПОДБИРА ЗА КАКВО ДА извива евролиберастки гласец.
Защото, плевели, СМРАДТА в нова тв, която изобщо не е на банкянския боко не е по-малка, напротив, по-гъста и по-лепкава е, но-о-о-оооооо на неуспелия съдия джийзъс айвъноф това не прави впечатление.

10372

3

elbarbudo

20.04 2017 в 13:18

Изказаха ли се против цензурата в нова боковизия?