Държавата ще тества само 1000 души, за да разбере как да действа срещу коронавируса

Борисов след Европейския съвет: Има ли лекарство? Няма! Има ли надежден тест? Няма!

OFFNews 26 март 2020 в 22:31 13118 3

В България ще бъдат направени 1000 бързи теста за коронавирус на полицаи, шофьори от градския транспорт, шофьори на линейки и т.н. Тестовете са кръвни и дават резултат до 10 минути, съобщи министър-председателят Бойко Борисов на среднощен брифинг след заседанието на Европейския съвет, което се проведе чрез видеоконферентна връзка.

От тези 1000 - 1200 души, те са представителна извадка, ще разберем статистически има ли заразени, има ли с антитела, сиреч - прекарали, без да разберат. След две седмици ще бъде направен още един тест на тази извадка. Тогава статистиката ще ни каже след колко време ще дойде пикът, кога ще дойде платото, колко от тестваните бързо ще могат да се върнат на работа, твърди Борисов.

Ние сме поръчали 1 милион теста, за да можем да се подготвим за април - май, тогава ще са ни нужни много тестове. Ще дойде време да тестваме по 20-30 000 души на ден, прогнозира той.

"Има ли лекарство? Няма! Има ли ваксина? Няма! Има ли надежден тест? Няма!" - така Борисов обобщи разговорите с евролидерите тази вечер.

Същевременно израелският премиер е уверил българския министър-председател, че по-рано от 8 седмици няма да могат да гарантират за надежност на тест, произведен в Израел.

В най-скоро време мозъчен тръст от лекари от ЕС ще препоръча мерки срещу коронавируса за всички държави членки.

На този етап за никоя държава от ЕС никакви средства не се предвиждат! Всяка страна сама си решава въпросите! Никакви средства не се предвиждат за България. Първо ще се намерят решения за еврозоната. Ние, останалите: България нито може да печата пари, защото е във валутен борд, нито сме в еврозоната, така че сме в най-неизгодното положение, призна Борисов.

Баловете и Великден

Господ да ни помага, каза премиерът относно затварянето на църквите:

"Аз нямам волята и смелостта да затворя църквите, защото и аз съм силно вярващ човек. Каквото може, мерки да предприемат и Господ да ни помага, защото от тая криза само Той може да ни извади"

"Ако сега кажа баловете ще бъдат спирани, това ще е новината на вечерта. А е толкова далече във времето", коментира и абитуриентските балове Борисов.

България е договорила покупка на между 50 и 70 респиратора от Германия, но „докато не видя камиона за доставка, няма да съм спокоен“, съобщи още премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4109

3

Дедовия

27.03 2020 в 06:57

Що не докарат и един бърз тест за празноглавие, па да го пробват на министерския съвет?

706

2

order

26.03 2020 в 23:28

„Борисов каза, че "след удара в гърба" от президента Румен Радев ......“

Та по тоя повод ВИЦА за БАРБА Ганьос(БаХу) със страшният номер. ........ цял живот всички и за всичко са виновни сал той е непорочен и в бяло!!!!!............... ..... .....
《„Излиза той на манежа, целият в бяло –..... бял фрак, бял цилиндър, бели ръкавици, бели обувки и бели чорапки, – ....оркестърът свири туш, над манежа се издига огромен бял балон, той вади бял пистолет, прожекторите гаснат, той стреля, балонът пуква, прожекторите светват .....целият цирк в л@йн@, само той в бял фрак, бял цилиндър, бели ръкавици, бели обувки и бели чорапки…оркестърът свири туш.....“》

17156

1

aviatora

26.03 2020 в 23:22

Този, “най-умния”, вожда, дето се пъчи в телевизора в момента, защо е без пагони?!?
И медалите му...къде са?!?????
Трябва да свети! Да се светят името, думите и делата му!
МУТРА!!!