Делян Добрев: Живея в апартамент на майка ми, плащам наем от 1200 лева

OFFNews 10 април 2019 в 10:04 12489 8

Делян Добрев

Тръгвам си, защото се уморих да си защитавам името от всякакви спекулации, коментира в предаването на bTV „Тази сутрин” депутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър Делян Добрев.

„Сега вече съм доубит в политическия смисъл на думата. Това, което се случва в политиката, тия постоянни нападки и клевети, които петнят политиците от едната и от другата страна, най-вече от нашата страна, защото се случва на ГЕРБ, са изключително неприятни. Не мога да приема за нормално да ме плюят”, заяви той.

Тази сутрин парламентът прие оставката на Добрев. Вчера той обяви, че се оттегле от Народното събрание след публикации, че негови близки са купили имоти в столицата на занижени цени.

По думите на Делян Добрев това е поредната фалшива новина по негов адрес. "Беше написано, че моят кум и майка ми са купили в една кооперация апартаменти на занижени цени. Бяха цитирани цени от 250 евро на квадрат, което абсолютно не отговаря на истината”, заяви той. Според него става въпрос не за цена на готов апартамент, а за отстъпено право на строеж. Това означава, че няколко души решават, че ще строят кооперация и внасят сума за проектиране и започване на строежа.

„След като са внесени тези първоначални цени, има договор за строителство, който договор е за строителната стойност на обекта. В случая с моя кум цената, която той е платил, е 650 евро на квадрат в района, в който пазарните цени са между 600 и 800 евро. Става въпрос за „Манастирски ливади – Запад”. Моята майка е платила 750 евро на квадрат за апартамента, който тя е купила”, поясни Добрев. Той добави, че майка му е купила апартамента от кума му на по-висока цена. Жилището ѝ излязло 480 хиляди лева с ДДС. Сега собственик на апартамента се води фирмата на майката на Добрев. Имотът е с площ 200 кв. метра и в него живее семейството му. Те плащали всеки месец наем от 1200 лева, като превеждали сумата по банков път.

„Валят оставки, за да се покаже, че има морал. Ние не сме в политиката, за да печелим нещо от нея. Ние сме в политиката, защото сме имали определени идеи, които сме искали да реализираме. Колеги, при които има съмнения, веднага си тръгват. ГЕРБ е единствената партия, която прави това. Ако погледнете вляво, в БСП те имат водач в листата за евродепутати човек, който е привлечен за обвиняем и то по дело, свързано с източване на средства и пране на пари”, коментира още Делян Добрев.

Засега той не излиза изцяло от политиката, а остава областен координатор на ГЕРБ в Хасково.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

8

France John

11.04 2019 в 12:19

Може би НС плаща наема на депутата или бъркам!?

2426

7

tania7777

10.04 2019 в 16:59

Да го съжалиш! А очществените поръчки за милиони на лодата??? Хюстънски боклук!

8740

6

Косьо Генчев

10.04 2019 в 15:29

Кажи бе, Деянчо, кажи, на теб не ти ли се "полага" жилище като депутатин не от София, та трябва при мама да живееш?
Защо при мама .... жене ти не може да готви ли?
Кажи сега за наема .... видях и други да питат. Наемът ти ли си го плащаш, от твоите си доходи, или тези средства са от Народното събрание, като добавка към твоите си доходи, защото "не са успяли" да ти намерят парламентарно жилище????
В София има няколко обекта с т.нар. парламентарни жилища. Ти не се ли уреди за там?

3910

5

Georgi Gracata

10.04 2019 в 14:16

Тъпотата е характер в редиците на ГЕРБ,тези думи не доказват ли пране на пари?

20696

4

Новак

10.04 2019 в 12:48

Добре бе пич, докажете откъде имате тези пари! Говорят за някакви си 400 - 500 хиляди лв. като за жълти стотинки. То и на Банев майка му имаше фирма, ама тях ги вкараха в затвора. Бре на какви пробивни майки са случили.
А това за идеите и работата “на ползу роду” по-добре да го беше пропуснал. Едва ли остана някой баламурник, който да му вярва.

12329

1

Шопа

10.04 2019 в 10:11

тоя все нещо не е разбрал,
като че трябваше да си е тръгнал от всякъде преди години.