Демократична България: Умните държави не поощряват хазарта (видео)

OFFNews 26 април 2018 в 13:39 4806 3

След като "Демократична България" изготви законопроект за регулацията на хазартните игри у нас, днес партията пусна и промотиращ техните идеи видеоклип.

Сред техните предложения са лотарийни билети да се продават само в игрални зали и лицензирани пунктове, а не в супермаркети, пощи, бензиностанции, будки за вестници и др.

Демократите обясняват, че сега действащият закон има рестрикции към казината и игралните зали, но не е съобразен с новите тенденции на лотарийните игри и затова предлагат прецизиране на текстовете. Промените целят да хармонизират критериите за организиране и разпространение на хазарта, без оглед конкретния вид игра.

Идеята на промените е лотарийните билети да не могат да се продават навсякъде, а само в пунктове, които имат лиценз за това. Предложението обаче предвижда подобна продажба да е напълно забранена близо до училища, домове за деца и пощи, в лечебни заведения, както и във всички останали държавни или общински сгради.

Вижте повече във видеото:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

26.04 2018 в 15:28

Добре ще е този клип да се върти по медиите, а не "Снежанка" с ухилен, интелектуален инвалид!

12415

1

senester

26.04 2018 в 13:54

"сега действащият закон има рестрикции към казината и игралните зали" - след хазарта идват наркотиците и другите престъпления.Не случайно е забранен в доста държави.Но то при нас престъпността е със счупен гръбнак,така че - може