Демократична България издига архитект Борислав Игнатов за кмет на София

Владимир Йончев 14 август 2019 в 17:56 8973 9

Архитект Борислав Игнатов е кандидатът на коалиция "Демократична България" за кмет на София.

Кандидатурата му ще бъде обявена официално утре в 11 часа на среща с избиратели на Езерото с лилиите в Борисовата градина, на която ще присъстват лидерите на трите партии в коалицията - Христо Иванов, Атанас Атанасов и Борислав Сандов.

Игнатов, който е председател на Камарата на архитектите в България, беше най-вероятната кандидатура в последните 2 седмици. Преди това фаворит беше съдията Методи Лалов, който напусна съдебната система в знак на несъгласие с водената политика в нея. Почти сигурно е, че Лалов ще бъде в листата на Демократична България за общински съветници, но няма да е водач.

Името на водача на листата няма да бъде обявено утре. ДСБ вече имат фаворит, но той още не е гласуван официално. Но тъй като Радан Кънев водеше листата за евроизборите, по-вероятно е водаческото място да бъде определено от "Да, България". В партията на Христо Иванов в момента се колебаят между 3 имена.

Според първото социологическо проучване за местните избори, изготвено от "Маркет линкс" по поръчка на OFFNews, листата на Демократична България има потенциал да бъде на второ място в столицата и да изпревари БСП. Кандидатът за кмет на Демократична България пък събираше 4%, още преди да бъде обявено кой е той.

Кой е Борислав Игнатов?

Архитект Борислав Игнатов е председател на Камарата на архитектите в България. Той е проектант с дългогодишен международен опит в градоустройството. Роден е през 1972 г. След като завършва образованието си в София работи и в Бостън, САЩ - в архитектурно бюро William Rawn Architects. През 2001 г- се мести в Ню Йорк и работи за Perkins+Will Architects. През 2006 г. завършва Advanced Architectural Design в Колумбийския университет на Ню Йорк и е поканен да преподава там в катедрите Концептуална архитектура и Опазване на историческото наследство, гласи биографията му.

През 2007 г. основава свое архитектурно ателие Bignatov Studio New York. През 2009 г. постепенно се завръща в България и работи по интересни проекти в страната и чужбина. Носител е на множество професионални награди.

Наскоро Игнатов стана известен и с предложението си да се затвори в защитен саркофаг и покрие с изкуствен хълм Паметникът на съветската армия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4022

9

Никога не съм се интересувал кой от коя партия е само и еди-
нствено от това дали отговаря на професионалните изисква-
ния.Това безспорно е архитект Борислав Игнатов.
Журналисти направете анкета извън страната със следният
въпрос ."Кой бихте предпочели:
А.Учителка по руски език.
Б.Медицинска сестра.
В.Архитект
Със следната забележка и тримата кандидати са професиона-
листи в своята професия.

12435

8

Jinx

16.08 2019 в 15:01

С „подкрепата“ на Христо Иванов тоз човек си подписва политическата смъртна присъда.

12392

7

мгергов

15.08 2019 в 13:47

Дано да е наясно архитекта, че с тази подкрепа от Демократична България много ще се дискредитира.

23293

6

Стефан

15.08 2019 в 01:25

Човек с модно изрисувани вежди, и модна постановка на пръстите?:))) Господи, сменете рекламиста!:) Това е карикатура от снобско списание, няма нужда да чета биографията му:))))))

12860

5

newfoundland

14.08 2019 в 21:22

Със сигурност кметът на София няма да бъде от ДБ, това е сигурно вече.

3811

4

Toni2019

14.08 2019 в 20:37

Добре, вече има за кой да се гласува ако не искаш комунистка или бивша учителка по руски. Кандидатът на Спаси София ще ще цоцка кръв, но 60% негласуващи имат повод да разкарат корумпираната Йорданка

5863

3

Babaliuga

14.08 2019 в 19:12

@OtSofia - Оти па у 8000 годишната София говоримЕ много правилно. 'Айде стига с простотиите. В допълнение - силно се съмнявам Вие да живеете в София от къде 1910-то лето (па и родата Ви) - понеже София тогава е била едно парче земя със спорно качество на генетичния потенциал. В допълнение на допълнението - на фона на Фандъчкова (и най - пресните изцепки с ул. Граф Игнатиев), както и на омбудсМая, този господин изглежда къде, къде по - привлекателен в политически аспект.

3943

2

OtSofia

14.08 2019 в 18:51

Варненец. Мьек говор. Но, хайде, не това е проблемът. Всъщност този човек непрекъснато се доказва като решителен приятел и другар на руските окупатори, защитавайки с всякакви неархитектурни предложения Паметника на Съветската армия. Мнението на софиянци - на горящите боклуци, това казва той. Всъщност, този председател на архитектурната камара непрекъснато доказва, че е там по политически причини. Много пошло и интересчийско. Какъв кмет на 8 000 годишната София може да бъде? Ами - не може, това е.

5610

1

БХМ

14.08 2019 в 18:46

Зам. кмет по строителството на София преди време стана една 26годишна журналистка. Г-жа Фандъкова също нищо не разбира от строителство. Един човек, който разбира от градоустройство може да бъде много полезен на столицата. Основните проблеми на столицата освен строителни са най-вече градоустройствени. А и няма никаква причина да очаквам, че ще е податлив на корупция. На София и липсва един кмет като инж. Иванов. Професионалист с визия. Иначе другите проблеми, например транспортния са доста добре решени, не знам благодарение на г-жа Фандъкова ли. Проблемни са градоустройството и инфраструктурата.