'Демократична България' нападна управляващите, мълчали за визитата на Сидеров в Крим

Не одобряват и решението на президента да посети Русия

OFFNews 24 април 2018 в 12:54 3687 0

От "Демократична България" обявиха, че остро осъждат мълчанието на управляващите за визитата в Крим на един коалиционните партньори във властта - Волен Сидеров.

ДаБГ, "Зелените" и ДСБ определят посещението като скандално и протестират срещу мълчанието по темата на премиера Борисов, на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Демократична България" подчертават, че в Крим са били и депутати от "Атака", между които заместник-председателя на парламента Явор Нотев. 

"Припомняме, че става дума за украинска територия, окупирана от Русия и анексирана от нея. Анексията не е призната от ООН и е обект на санкции от страна на Европейския съюз и всички наши съюзници в НАТО. Настояваме Борисов и ГЕРБ да осъдят сурово поведението на Сидеров и компания като грубо нарушение на международното право и на политиката на Европейския съюз и НАТО към анексията на Крим", пише в позицията на новото обединение.

От "Демократична България" определят намеренията на президента Радев да посети Русия за нецелесъобразни. "Особено след скандалното поведение на руския патриарх неотдавна у нас и в условията на продължаваща хибридна война на режима на Путин както срещу България, така и срещу много от нашите партньори в ЕС и НАТО", се казва още в позицията.

Според новото обединение след снишаването на Борисов по повод случая Скрипал, България окончателно ще "затвърди незавидния си образ на "троянски кон" на путинския режим в Свободния свят и ще увреди националните интереси на Родината ни".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови