Демократична България зове на протест довечера

OFFNews 25 октомври 2019 в 09:08 3871 0

На протест пред президентството от 18,30 ч. днес зове Демократична България, съобщиха от партията. 

Инсталирането на Иван Гешев за главен прокурор е тежък удар срещу надеждите на българските граждани за достойно бъдеще в правова държава. Чрез него корупционната върхушка се надява да си гарантира безнаказаност за още седем години, в условията на още по-агресивна репресия, се казва в декларация на ДБ. 

В нея Демократична България - Обединение призовава: 

1. Президентът Радев да не подписва указа за назначението на Гешев.

2. Да заяви готовност да упражни конституционна инициатива и да стартира консултации за изработването на конституционни промени, с които да бъдат извършени решителни реформи в прокуратурата и Висшия съдебен съвет, след което да бъде избран нов главен прокурор.

3. Всички политически сили да се ангажират с извършването на дълбока съдебна реформа чрез промени в Конституцията.

Поздравяваме всички свободни граждани, които заявиха своята непримиримост. Искрено се надяваме гражданите на София да се отнесат с разбиране към причинените им неудобства, поради блокирането на „Орлов мост“. То беше предизвикано от недопускането на протестиращите пред сградата на Висшия съдебен съвет чрез координираните действия на полицията и организираните в подкрепа на Гешев агитки.

Призоваваме следващият протест в София да се състои на 25 октомври (петък) от 18.30 часа пред сградата на Президентството с горните искания. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови