Ден 33: Протестът подарява книги на Борисов, да си чете след оставката (видео)

OFFNews 10 август 2020 в 20:34 6715 2

Символична стена от книги "построи" протестът пред Министерски съвет в началото на 33-ия ден от протеста, който иска оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. 

"Решихме всеки от нас да донесе книга, за да демонстрираме каква е разликата между нас и него. Тази стена е разликата между нас и него", каза Арман Бабикян, един от организаторите на протеста. "Пожелаваме му да има време да чете след оставката", каза още Бабикян. 

Днес показахме разликата между нас и тях - цяла бездна, добави адвокат Хаджигенов.

На площада пред президентството и Министерски съвет няма почти никаква полиция и жандармерия. 

Преди 50 г Кенеди каза на американците: "Ние се качихме на луната, не защото е лесно, а защото е трудно". Ние сме 33 ден тук, не защото е лесно. Трябва да еволюираме, да ескалираме. Утре ще окупираме отново кръстовището при Софийския университет, защото знакът на добра воля днес не бе отчетен от Борисов.

В момента майките затвориха “Дондуков” и това ще остане така, каза Хаджигенов. По-рано днес блокадата на СУ на майките от “Системата ни убива” беше вдигната, след като Борисов каза, че полицията няма да бута блокадите на протеста. Освен Орлов мост, вече е блокиран и бул. “Дондуков” пред Министерски съвет.

20:50 Думата взе бившия посланик в Москва Илиян Василев. “Днес сутринта хората от Орловград изразиха солидарност с Минск. В Минск стрелят срещу хора, а нашето правителство не говори изобщо за това”, възмути се Василев. Той поиска оставка на Путин, Лукашенко и Борисов. Диктатурата никъде не може да бъде приемлива, когато полицаите бият, каза той. Думите му предизвикаха възмущение на гопсодин в пенсионна възраст и последният беше отведен встрани.

21:00 След него взе думата Велислав Минеков” “Пожарът не е там, където Бойко е отишъл да гледа. Пожарът е тук. Ще го изпепелим и него, и Каскета”

“Вие събудихте цяла България. Вие събудихте и българите в Европа, в целия свят. Този човек не харесва народа си (Борисов)”, каза след него Арман Бабикян.

"Какво си е помислил Борисов вчера - ще се разберем с агитката от Люлин. Ще затворят един тунел и едно кръстовище и ще искат оставката на Радев", каза още той. След това протестът пропусна една преминаваща линейка. 

21:30 Шествието стигна блокадата на Орлов мост, краят му е чак след парламента. На ректората има само двама полицаи.

21:50. На Орлов мост е весело и има доста хора. Трима мъже с хлопатари като кукери символично гонят злото.

На Орлов мост е организиран детски кът с активности.

Премиерът Бойко Борисов обеща днес, че полицията няма да премахва блокадите.

Абонирайте се за канала ни в You Tube, за да следите видеата ни от протестите!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6239

2

Izoblechitel

10.08 2020 в 21:12

Борисов е лежал в затвора за кражба на коли:

http://ovtzanews.blogspot.com/2018/05/8-1990.html?m=1

10372

1

elbarbudo

10.08 2020 в 21:11

Бойче книги не чете, а пие блендед уиски за неколкостотин лева.