Деница Златева: Номинациите за евродепутати от БСП започват от днес

OFFNews 28 януари 2019 в 09:22 2866 0

Снимка Архив

Ние категорично застанахме зад Елена Йончева, обществото стои зад нея. Ясно заявихме, че обвиненията срещу нея са политически, а не юридически. Очакваме с нетърпение утре тя да изнесе поредната порция корупционни скандали.

Това обяви зам.-председателят на БСП Деница Златева по повод обвинението срещу Йончева за пране на пари. Обвиненията към Елена Йончева нито ще я сплашат, нито ще поставят БСП в ъгъла. Над 2000 човека приехме декларация в нейна подкрепа, парламентарната група застана зад нея, обществото също стои зад нея. Ясно заявихме, че този процес е по-скоро политически, отколкото юридически", заяви Златева. 

Кой ще е водач на листата за евровота ще се реши след като приключи кръга с номинации, който започва от днес и ще продължи до 15 март. Националният съвет ще реши как ще нареди листата за Евроизборите. Това е органът, който в средата на март ще обяви и водача ни. Ние сме партия, която спазва процедурите", каза още Златева. Тя допълни, че очаква листата на БСП да бъде силна. "Имаме подготвени хора - можещи и умеещи, а в събота приехме и прездизборната ни платформа за участие в изборите. Лицата са важни, но много по-важни са политиките, които ще отстояваме в следващия европарламент", коментира Златева. По думите ѝ БСП е много по-силна и с по-голямо доверие от преди. "Ние говорихме за политики, а ГЕРБ говориха за сини и червени лампи на техния партиен форум", заяви зам.-председателят на БСП. "Готови сме да спечелим Европейските избори. БСП е демократична партия и винаги сме имали различни мнения, но в такива ситуации сме единни", коментира Златева. 

По повод поведението на управляващите напоследък, Златева поясни: "През последните 10 години действителността е такава - депутатите се явяват като продължение на волята на премиера. Голяма част от законите се внасят по волята на премиера, или се отхвърлят по негова воля. В рамките на 10-годишния си мандат, можем да преброим на пръсти колко пъти г-н Борисов е присъствал на парламентарен контрол".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови