Деница Златева: Политиците дължат на българските избиратели честни избори

OFFNews 23 май 2019 в 08:52 1502 0

"Европа се нуждае от промяна. Тя трябва да се върне към социалните си корени, да бъде по-справедлива и по-солидарна. Ако искаме да бъдем равнопоставени европейци, трябва да бъдем и достойни българи и да се отнасяме с достойнство към всеки един български гражданин, да не делим хората по политически пристрастия или в зависимост от това- в кой регион на страната живеят. Не трябва да увеличаваме регионалните неравенства и вътре, в самата България."

Това каза кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ и зам.-председател на НС на БСП Деница Златева в Благоевград. Тя добави, че основното послание на социалистите към българските граждани е да гласуват, да бъдат активни. Златева заяви, че дори изборите за Европейски парламент да изглеждат далечни, всъщност те са изключително важни за това- в каква посока ще се развива България. „Ако искаме да има справедливост сега - и в България, и в Европа, трябва да бъдем активни", каза още Златева. По думите ѝ задължение на политиците е да гарантират на българските избиратели, че гласът им е отчетен честно и преброен така, както са си пуснали бюлетината. 

"Очакваме да спечелим тези избори. Ако всичко това, което чухме от хората по време на кампанията - това желание за възмездие, за промяна, за справедливост - е факт, не би трябвало да се съмняваме какъв ще бъде изборният резултат. За мен най-важно е хората да не се страхуват и да отидат да гласуват", коментира още Деница Златева. Зам.-председателят на БСП каза още, че изборите са важни по няколко причини. "За мен, като човек, който се занимава толкова дълго с европейска политика, не е без значение какво ще бъде мнозинството в новия Европейски парламент. Важно е в каква посока ще поеме Европа - с ново прогресивно мнозинство и да не допуснем силно представителство на националисти и популисти в Европейския парламент. На второ място - човекът отново трябва да бъде поставен в центъра на политиките.", коментира още тя. По думите й във вътрешен план изборите са важни, защото това е своеобразен вот на недоверие към правителството на ГЕРБ и има шанс да бъдат предизвикани предсрочни парламентарни избори. "Разбира се, важни са и за предстоящите местни избори през есента", допълни тя.

Помолена да коментира данните за икономически, административен и полицейски натиск върху БСП, изнесени днес на пресконференция в централата на партията, Златева заяви, че социалистите са притеснени от целия натиск, упражняван върху българските избиратели, върху служители на държавната и местна администрация, върху членове на БСП. „Тези избори трябва да бъдат свободни, да оставим гражданите да изразят свободно правото си на глас, а партиите да имат равни условия в изборния ден", завърши Деница Златева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови