Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Деница Златева: Путин идва в България за 3-ти март

OFFNews 29 май 2017 в 09:40 13164 23

Следващата година отбелязваме 140 г. от Освобождението на България, има покана и уверение, че на честванията ще присъства и руският президент Владимир Путин. 

Това заяви зам.-председателят на БСП Деница Златева, цитирана от партийния пресцентър. Русия е важен партньор в глобалния свят и трябва да има сътрудничество, особено по теми като международния тероризъм, каза още Златева по БНТ. 

Приоритетът - миграция и сигурност, свързан с българското председателство на ЕС, е изключително важен за България. Очаква се да се случат важни законодателни промени, свързани с европейската система за предоставяне на убежище – Дъблинското споразумение”. Това обясни зам.-председателят на БСП и служебен вицепремиер Деница Златева по БНТ, обяснявайки кои са основните приоритети на Българското председателство. Другият приоритет е свързан с конкурентоспособността, растежа на икономиката, заетостта. Като такъв е изведена и защитата на онеправданите, на социално слабите.

Енергийният съюз е друг приоритет: „Важен е от гледна точка на енергийната диверсификация, интерконекторните връзки”- посочи Златева. Петият важен приоритет е ролята на Европейския съюз на глобалната, световната сцена. „Ние обаче трябва да изработим и нашите национални приоритети”, посочи тя и допълни, че трябва да се обърне внимание на теми като: Западните Балкани, кохезионната политика, изравняване на стандартите на икономическото и социалното развитие на отделни региони и на самите държави в съюза.

Според зам.-председателя на БСП дебатът за приоритетите на държавата ни не може да бъде само в рамките на ресорните министерства, но и в парламента, както и да има публични дебати. „Важно е да покажем, че сме готови за председателството и да изградим доверие към нас”, обясни Златева.

По повод Западните Балкани, Деница Златева обясни също, че ние държим много на договора за добросъседство с Македония. „Той засяга редица от спорните въпроси, но също може и да се надгражда”, обясни тя и изрази надежда, че той скоро ще бъде подписан. Тя предложи България да приеме и декларация, по примера на други държави, в която да са посочени много ясно ангажименти от страна на ЕС към европейското бъдеще на Западните Балкани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8461

26

Kara Kolio

29.05 2017 в 19:33

Това е огромен и непоносим срам за българите. Турците не успяха да ни унищожат за 500 години, но руснаците успяха да го направят само за 150. Да посрещаш поробителите си като освободители?!?! Проклети да са тези безродници, които позволиха това да се случи!!!!

42249

24

Denis Rizanov

29.05 2017 в 15:24

Александър II Николаевич е император на Русия, цар на Полша и велик княз на Финландия.
Известен още като Цар Освободител. Отменя крепостничеството през 1861г.
Искал да ви прави крепостни...
Бахти нещастните гномове сте.

11178

22

Крушата

29.05 2017 в 14:41

Каква наглост!
Всички знаем, че Русия е искала да ни завладее и да ни превърне в руски крепостни мужици и само заради това коварно и вероломно е нападнала братята ни османлии и развалила петвековното ни мирно съжителство! И само благодарение на намесата на братята Великобританци и Американци България е останала свободна.

10538

21

Black Hex

29.05 2017 в 13:03

Доста са били такива.
Но 500години клане, робство, девширме (кръвен данък) и периодични изнасилвания са си казали думата.
А и дори да оставим гените настрана, НИЕ, българите сме духовни просветители и бащи на руснаците. Дали сме им четмо и писмо.
:)



http://tinyurl.com/ycms5qs6

Йончев има ли абонаментни планове на "Пост без ограничения"?
Или това е само за корпоративни клиенти свързани с АзъБъ?
 
X

Подкастът на OFFNews