Деница Златева: Ще имаме интересна предизборна кампания

OFFNews 14 декември 2019 в 16:35 2209 0

Имахме конструктивен пленум, защото приехме правилата, по които ще бъде избиран пряко за първи път в историята на БСП бъдещият председател на партията. Чуха се много предложения, някои от тях бяха приети, по тези правила се работи почти година.

Това заяви зам.-председателят на БСП Деница Златева след заседанието на НС на левицата. Тя уточни, че много предложения са били направени в хода на изработването на правилата и че от БСП са използвали европейски опит, защото прекият избор е популярна практика при европейската левица.

"Ще има ясен и прозрачен процес - и при предизборната кампания, и при процеса на съставяне на избирателните списъци, процеса на организация на изборната кампания, изборния ден. Имаме Централна комисия по подготовка на избор, съставена от 9 члена - тя беше избрана днес", уточни Златева и поясни, че председателят на тази комисия е Емил Войнов. Тя коментира и уточнените дати на избора на председател - на 26 април е първият тур на избора, а ако се наложи балотаж, той ще бъде на 3 май.

"Всеки социалист ще може да участва в прекия избор, достъпни ще бъдат секционните избирателни комисии. В един ден ще се проведе гласуването. Мисля, че въвеждаме един нов стандарт на демократична процедура и ангажираност на всеки един партиен член в избора на бъдещия председател", подчерта още Златева.

Зам.-председателят на левицата изрази надежда, че ще има интересна предизборна кампания. Тя обясни, че всеки трябва да представи платформата си и виждане за развитие за развитието на партията. "Това трябва да бъде сблъсък на идеи, а не сблъсък на това кой харесва или не харесва ръководството", заключи Деница Златева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови