Депутат от БСП покани Гергов официално да мине към ГЕРБ

OFFNews
23 април 2020 в 22:25 | 11480 |1

„От няколко дни вътрешните демони и външните сили отново са активизирали медийната звезда на другаря Георги Гергов. Вчера гледах негово интервю в сутрешен блок. То беше брилянтно. Брилянтно интервю на средностатистически гербаджия. Чудо!” Това написа във фейсбук говорителят на ПГ на "БСП за България" Александър Симов.

Според него пловдивският бизнесмен е доволен от мерките на кабинета, но това е нормално, защото те са направени точно за богати хора като него и за никой друг.

„После се разля в красивата си фантазия как бизнес, народ и управляващи заедно ще преплуваме през тази криза. По време на криза не можело да има самоцелна опозиционност - всички трябвало да си подадем ръка и да не трупаме политически дивиденти. Забележете - това е позиция на нахранен и то от властта човек. Защото всекидневните опити за изтръгване на политически дивиденти от страна на Борисов тук минават в графата "напълно нормално“, посочва Симов.

Социалистът припомня, че вчера четирима народни представители от “БСП за България“ излязоха със специална декларация, в която са се опитали да припомнят на Гергов, че като гражданин той може да се обяснява в любов на кабинета по три пъти на ден, но като председател на Областния съвет на БСП в Пловдив не може да си позволи да пуска позиции, които не се обсъдени предварително.

„БСП не е ГЕРБ за жалост на Гергов и неговите сантиментални чувства към кабинета. Очевидно е, че позицията му е подействала като стомашни киселини, защото днес другарят Гергов е строил цялото ръководство на градската организация на БСП в Пловдив, които са написали един дълъг и доволно скучен текст”, продължава Симов.

Депутатът уточнява, че най-голямо впечатление му е направило как "другарите" от Пловдив цитират Георги Гергов като класик, както навремето са цитирали Тодор Живков и сега Бойко Борисов в ГЕРБ.

„Аз съм от Пловдив и ме е срам да видя градската организация на БСП паднала до такива политически низини. Да превърнеш една от най-старите организации в клуб по ежедневни цитирания на др. Гергов е отвратително”, казва още Симов.

Той препоръчва на социалистите от града под тепетата да се съсредоточат върху собствената си работа и резултати, преди да пишат мелодраматични есета.

„Нека да ни демонстрират как под мъдрото ръководство на своя гуру бележат знаменити успехи, отстояват левите ценности и спринтират към победното бъдеще, а не са четвърта или пета политическа сила. Това обаче трудно ще се случи, защото очевидно др. Гергов и неговите държачи на папки имат един основен проблем - много по-удобно ще им е в ГЕРБ“, казва народният представител. 

Георги Гергов е един от отявлените опозиционери в на лидера на БСП Корнелия Нинова. Медийно е популярен с прякора Свинаря, но в интервю пред бТВ преди време той сам обяви, че никога не е бил свинар, а кравар. Близките отношетия между крилото на Гергов и ГЕРБ не са тайна. Той бе един от най-отявлените поддръжници на коалиция между Столетницата с партията на Бойко Борисов. Освен това правителството на ГЕРБ демонстрира към него впечатляваща щедрост. През октомври 2018 г. кабинетът отпусна 43,2 милиона лева от бюджета, с които община Варна да закупи терена в центъра на града известен като "Дупката". Почти трите декара в центъра на морската столица са собственост на Гергов.

Бизнесменът е собственик на ЦУМ в София, на хотел Санкт Петербург в Пловдив и на Пловдивския панаир.

Препоръчани материали
Пенчо бре

Рейтинг : 810

25.04 2020 в 10:04 1
+ 0
- 0
Както е написал Карл Маркс, а не Гручо Маркс "Битието определя съзнанието", пък българският народопсихолог е перифразирал "Битието определя питието".