Депутат от ДПС: Кабинетът ще падне по някакъв начин

OFFNews 19 юли 2020 в 11:10 3334 6

"Кабинетът най-вероятно на парламентарно ниво ще оцелее. Аз обаче съм сигурен - този кабинет не мисля, че ще продължи да съществува, но идеята за промяна ще дойде от самата управляваща коалиция. Но ако това не се случи, кабинетът ще падне по друг начин."

Този коментар направи депутатът от ДПС Ерджан Ебатин пред бТВ.

По повод обвинението на премиера, че движението е редило кабинети на президента и контраатаката на Румен Радев, че Бойко Борисов е давал милиарди за обществени поръчки на ДПС Ебатин отговори: "Някой може ли да докаже това или е просто така казано, за да прозвучи по някакъв начин? Не можеш да обвиняваш бизнесмен (Делян Пеевски), който е дал 10 милиона дарения за 70 болници в страната и общини, на един човек, който е дарил писиар тестове и продължават тези дарения. И за това няма никаква конкретика, това са просто приказки, които нямат доказателствена част".

Той разобличи сценаристите от "Да, България", както за акциите на "Росенец", така и на протестите. От "Да, България" повтаряли типичното поведение на десните у нас през годините - накрая нещата винаги се свеждали до личностна основа. "Когато нямат аргументи, генерират проблема личностно", обобщи Ебатин.

"Винаги са били генератори на нестабилност. И понеже са най-добрите генератори на нестабилност в страната, тяхната идея е да уплашат премиера. Той бързо реагира, постоянно се плаши от външни мнения. Един човек трябва да държи за отбора си, освен в случаите когато има доказателства", разкритикува той изненадващото решение на Борисов да поиска три министерски оставки.

Според депутата от ДПС опитите за покушение срещу Ахмед Доган били повече от един. В един от тях бил използван "дори калашник". Затова е била назначена и охраната му от НСО през последните 11 г. и това е било не по негово желание, обясни той.

По повод репликите, които си размениха премиер и президент по адрес на "Шиши", Ебатин коментира, че такъв човек не познава, а подобен език не върви да бъде използван от държавници.

След уточнението на водещата, че става въпрос за Делян Пеевски Ерджан Ебатин възкликна: "Това е уличен език, който не подхожда на нито един държавник в България. И премиер, и президент трябва да говорят аргументирано и сериозно".

"Делян Пеевски развива бизнес не само в България, а и в други страни", каза той. "Не можеш да обвиняваш един човек, че развива успешен бизнес за неговите качества. Аз съм убеден, че заради неговите качества на добър бизнесмен той може да си партнира с всеки кабинет на България", коментира Ебатин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3040

6

Любомир Димитров

19.07 2020 в 14:35

Къде го успешния бизнес - дали "Булгартабак" - няма го; "Лафка" - няма я; Техномаркет - и за него се чуват такива неща; ! Да не говорим за медиите му .

3000

5

DeadManWalking

19.07 2020 в 14:24

А колкото до падането на Кабинета "по един или друг начин", ти Братчет, си много прав и аз не мога да не се съглася с теб!

Това е толкова ясно и сигурно, колкото и репликата на един пилот на самолет, който казал на пътниците: "Спокойно уважаеми пътници, няма самолет в историята, който да не се е приземил по един или друг начин, не се притеснявайте..."

Въпросът е, че всички ние по стечение на обстоятелствата се возим на въпросния самолет "България" и не ни е все едно по какъв начин ще го приземи пилота и дали ще уцели пистата...

3000

4

DeadManWalking

19.07 2020 в 14:16

Брао, бе братчет!

То вече и с просто око се вижда, че го гласите за шеф на ДПС въпросния Шиши... опа... "Господин супер бизнесмена, дарител и многоуважаван депутат - Делян Пеевски"... нали така трябвало да се изразяваме...

То май само това му остана да завладее. Да не е вече просто депутат, дарител и талантлив и тежък бизнесмен (особено тежък), а Шеф на ДПС! И от тук нататък всяка атака срещу него да бъде обречена, защото ще бъде атака срещу ДПС, срещу "етническия мир" и какво ли още не от дежурния репертоар.

След това, пред него ще остане за завладяване само Галактиката, а защо не и Вселената направо... И нека по бързо да му направим ракета и да го пращаме... Извънземните едва издържат без неговите дарения и ръководство...

12270

3

HristoSliven

19.07 2020 в 13:51

Да, леко-леко нещата си "идват на мястото" и случващото се започван да има обяснение, поне от посока - КОЙ има интерес. Сега е момента участващите в протестите да конкретизират какво е отношението им към "Шиши". Казвано е, че когато морето е бурно, със сигурност най-отгоре е "пяната". В момента най-важно, според мен е, обществото да разбере КОЙ/кои са "пяната", за да има идея как да ги изчисти от сферите за влияние.

10372

2

elbarbudo

19.07 2020 в 11:28

е какво да му анализираме - от 30 години е все едно и също.

17439

1

мнение от IP

19.07 2020 в 11:20

Най-същественото, което каза Ерджан Ебатин беше, че НСО на "Росенец" са пазели националната сигурност, ЗАЩОТО от Доган зависи вотът на 500 хиляди български граждани. Анализирайте това....