Депутат от ГЕРБ се оплака: Цацаров ме "опраска" чрез Комисията по етика

Ивайло Анев 05 февруари 2016 в 14:59 7233 7

Снимка БГНЕС, Архив

Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев вчера е бил наказан от Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарната етика, съобщи той пред репортер на OFFNews.

Така той става първият народен представител пред 43-тото НС, който е наказан за нарушаване на нормите за етично поведение на народен представител.

По думите му наказанието е единствено порицание и е било наложено по сигнал на главния прокурор Сотир Цацаров.

В края на годината обвинител номер едно е дал Андреев на парламентарната комисия по сигнал, че е искал да назначи посочен от него кандидат за шеф на РУП-Първомай и така се е опитал да упражни вмешателство в дейността на изпълнителната власт.

Според Андреев след прокурорска проверка е установено, че опит за кадруване не е имало, но Комисията за борба с корупцията все пак го е наказала. "Това е защото подкрепям инициативата "Правосъдие за всеки", категоричен беше днес депутатът.

Той обясни още, че парламентарната комисия е в ръцете на опозицията. "ДПС, АБВ, БСП гласуват заедно. И вчера с 2 гласа "против" и 6 "за" комисията ме опраска. Тези хора, които гласуваха, ми накривиха шапката. Никакво наказание не е, само порицание: "Ето, това е лошото другарче", иронично добави още депутатът.

"Тези, които гласуваха опраскването ми по поръчка на главния прокурор, са една много представителна извадка за това какви хора работят в комисията", допълни той.

"Аз ще продължа да подкрепям инициативата "Правосъдие за всеки". Доволен съм, че докладът на Европейската комисия точно това гласи - че ВСС има големи проблеми, че прокуратурата има големи проблеми", завърши Андреев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews