Депутатът Калин Вельов: Ако бях един от площада, щеше ли да има разлика за гилдията?

OFFNews 28 юли 2020 в 14:22 12202 4

Снимка Венцислава Минчева/Официален профил във Фейсбук

Калин Вельов

Най-новият депутат - музикантът Калин Вельов - обясни защо влезе и иска да остане в парламента като депутат.

"Аз не съм политик! Аз съм музикант с последователна позиция и мнение. Каузата, за която се боря от години, е гласът на музикантите и цялата артистична гилдия да се чува по високите етажи на властта в държавата. Убеден съм, че единственият начин това да се случи е да имаме представители в изпълнителната и законодателната власт, която гилдията да разпознава и да комуникира и решава проблемите си чрез тях", пише Вельов във Фейсбук.

Не претендирам нито да съм перфектен, нито - най-подходящият или най-добрият, допълва той и пише, че интересът му към "тази материя" е от 2012 г., когато с колеги учредяват "Българска музикална асоциация".

Взел решение да "се хвърля смело" въпреки "трудния и съвсем неблагоприятен момент" по две причини: да оправдае доверието на хората, които са гласували за него през 2017 г., и да се опита да е максимално полезен на артистичната гилдия у нас.

"Не мога да виня тези от вас, които не ме подкрепят. Слушам внимателно мнението ви и вярвам, че не е лично в голяма степен. Но се надявам да разберете, че това все пак е шанс за всички нас да имаме глас сред управляващите и то точно в момент, когато много от колегите ни са на протестите. Дали ако бях един от тях на площада, това щеше да доведе до някаква разлика? Дори и да е така, аз не мога да изневеря на себе си и на позицията, която имам от 8 години. И продължавам да съм убеден, че тя ще доведе до положителен резултат за гилдията. Времето ще покаже дали съм прав или греша. Във всеки случай, последствията от решенията ми ги понасям само и единствено аз", пише Вельов.

Моля, ако не можете да ми помогнете да направя нещо добро за всички ни, поне не пречете и не убивайте ентусиазма - призовава музикантът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

29.07 2020 в 03:37

Гъзляк, ти си кандидатствал за мястото преди 4 години, да?
Значи е малко вероятно да са те излъгали случайно.
За гилдията не знам. Но аз никога повече няма да слушам твоя музика по радиото.

17439

3

мнение от IP

28.07 2020 в 17:31

Ами не е този начинът да се решат проблемите на гилдията. Да се помолим на управляващите. Би трябвало за 8 години да сте разбрал, че не искат да ви чуят. Така разни заблудени хора се молят за пътища, за вода... и управляващите "дават".

9118

2

Christina Ostrikova

28.07 2020 в 14:58

Язък!

705

1

order

28.07 2020 в 14:53

Можеше и да си герой ако беше отвън.... сега си един от мафията!!!!