Депутатът Тома Биков иска държавата да финансира само позитивни филми

OFFNews 29 октомври 2018 в 19:10 3699 4

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков настоява държавата да финансира само филмови продукции, които представят България в позитивна светлина.

Биков представи идеята си по време на заседание на комисията по култура и медии, където бяха гласувани на първо четене промени в Закона за филмовата индустрия.

Биков се аргументира като каза, че държавата няма интерес да плаща за продукции, които я представят в негативна светлина. За пример даде БНТ сериала "Под прикритие", който, макар и добре заснет, изгражда лош имидж на страната, цитиран от в. "Сега".

Поправките в Закона за филмовата индустрия бяха приети единодушно от комисията по култура и медии при гласуването на първо четене на промените в Закона за филмовата индустрия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15414

4

Hihi1981

30.10 2018 в 11:32

Тоя да сменя дилъра!!!

6145

3

kokoten

30.10 2018 в 08:45

...щеше да е смешно,ама не е...след сто години историята се повтаря,възражда се соцреализма,...Боже,Боже,каква тъпота,Биков,каква тъпота.....

17439

2

мнение от IP

30.10 2018 в 08:01

Йее! Пращам сценария. Тома живее в малък град. (пейзаж с току що асфалтиран път). Една нощ крадец влиза в къщата му и му открадва кафеварката. Сутринта Тома е тъжен, но уверен, че ще я намерят бързо. Звъни в полицията. Усмихнат полицай в нова униформа е след 3 минути у тях. До вечерта кафеварката е върната, а крадецът е задържан и осмисля в току що ремонтирана килия със собствен санитарен възел деянието си...Очаквайте епизод 2: Тома отива да види сина си, настанен чудесна стая в студентско общежитие. (Кадър с гумите на колата по мазен асфалт). В епизод 3 - Тома и здравеопазването. Не изпускайте!!!

6162

1

red-army

30.10 2018 в 00:16

Звучи смешно и странно, но май е важно. В крайна сметка държавата плаща едни пари от моя джоб. Аз като платец бих искал, да не ме показват в ролята на престъпник. Не искам държавата от моя джоб да вади пари, да ме прави за резил.

А България съвсем няма добро име и българин съвсем не е положително определение извън нашата родина. В общи линии е синоним на тъп човек, измекяр по душа, необразован, мръсен и т.н.

А и за вътрешна употреба - защо да няма нов филм или сериал за Аспарух, Кубрат, Симеон, Борис. Защо няма филм за Борис 2-ри, за Алеко, за Стамболов, за генерал Владимир Вазов? Защо да няма филми за труда на хората направили от затънала провинция на османската империя европейската държава България?