Депутатите гласуват оставката на Главчев

OFFNews 17 ноември 2017 в 07:41 4245 0

Снимка БНТ

Депутатите ще гласуват днес искането на опозицията за оставка на шефа на парламента Димитър Главчев.

88 народни представители от БСП и ДПС внесоха вчера искането, до което се стигна след като ден по-рано Главчев отстрани от пленарна зала лидера на левицата Корнелия Нинова и заместник-председателя на парламентарната група на социалистите Антон Кутев. 

В отговор депутатите от БСП обявиха, че напускат парламента докато Главчев е председател. От левицата заявиха, че ще участват в заседания само при гласуването на оставката на Главчев, обсъждането на Бюджет 2018 и вота на недоверие. 

От ГЕРБ и "Обединените патриоти" обаче застанаха зад шефа на НС, от "Воля" най-вероятно ще гласуват против искането за оставка. 

"Това не е наша тема в момента. Когато искахме оставките и казахме, че трябва да има вот на недоверие, всички ни казваха, че сме глупаци и нищо не зависи от нас. Не сме взели решение", каза вчера председателят на "Воля" Веселин Марешки. "Трябва да има оставка на Иво Христов, защото Димитър Главчев не е нарекъл 80% от гражданите дебили", каза още Марешки. 

ГЕРБ имат 95 народни представители, а "Обединени патриоти" - 27. Главчев трябва да получи 121 гласа, за да запази поста си.

Това е второ искане за оставката му, предишният път той оцеля на поста си само с четири гласа в повече.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови