Депутатите уредиха скандалната Сабрие Сапунджиева от кабинета Орешарски с нов пост

Антония Чорева 28 юли 2017 в 11:54 14050 2

Депутатите избраха скандалната Сабрие Сапунджиева от ДПС за член на Комисията по дискриминация. Сапунджиева беше заместник-министър на правосъдието в кабинета на Пламен Орешарски, но стана известна с това, че точно в мандата си ремонтира ведомственото си жилище в кв. "Витоша" в София с 50 хил. лв. от фонда за затворите.

За да не бъде изгонена от него, после беше назначена от "съжаление" за съдебен секретар в Административния съд в София, пак в нарушение на правилата.

Преди днешното гласуване в парламента на състава на Комисията за защита от дискриминацията, кандидатите са били изслушани в Комисията по вероизповеданията и правата на човека. В зала депутатите преизбраха председателя Ана Джумалиева от ГЕРБ. Зам.-председател също остава бившият зам. социален министър Баки Хюсеинов от БСП. Новите членове са Орлин Колев, издигнат от ПГ на „Обединени патриоти“, и Сабрие Сапунджиева, предложена от ДПС. Златина Касърова-Дукова, издигната от ГЕРБ, бе преизбрана на поста.

По време на гласуването възникна спор за бъдещето на Комисията по дискриминация - от ДПС, в лицето на Джейхан Ибрямов, я посочиха като необходима за обществото заради толерантността, а Патриотите, от името на Павел Шопов, направо обявиха, че Комисията за защита от дискриминация е излишна - "от онези, които трябва да се съкратят, и да се спестят не малко пари“ и посочи, че "има дискриминация само спрямо българите“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11915

2

stob

28.07 2017 в 15:21

Докога в тази "държава"ще се робува на алкохолизирания "почетен"председател на етническата противоконституционна партия ДПС?!Тази кифла вместо да я въдворят в затвора за откровената кражба на бюджетни средства,"по милост"я издигат за член на отдавна дискредетирана комисия за да може да продължава да краде!