Десислава Иванчева: Кандидатирах се за евродепутат от безсилие

OFFNews 09 май 2019 в 09:20 4745 1

Кандидатирах се за евродепутат от безсилие. Защото мафията е на всички нива, най-вече на законодателно. Трябва намеса отвън. 

Това заяви Десислава Иванчева, която вчера бе пусната под домашен арест, заедно с бившата си заместник-кмет в район "Младост" Биляна Петрова, по бТВ. Тя обясни, че ще се допита до избирателите си към коя партия в Европарламента да се присъедини след изборите на 26 май. "Ще направим едни живи лайфове, защото имаме леви, десни, патриоти, зелени - ние сме зелени по душа", допълни Иванчева. 

Голям брой граждани са ни дарили за кампанията около 2000 лева. Но е важно, че те не са вкарани в сметката от 1 лице, а от 2000 - не е важно да имаме билбордове, а хората да ни вярват и да ни подкрепят, сподели Иванчева. 

За присъдата си от 20 години затвор на първа инстанция Иванчева коментира:  

Не се смятам за невинна, аз съм невинна. Това каза и съдията - че половината от обвинението е неистинско. Отпадна обвинението за подкуп от 500 000 евро, останаха едни 10%, че сме поискали подкуп. Ще се борим докрай. 

Но по усещане, и на втора инстанция ще бъдем осъдени, евентуално присъдата ще бъде намалена от 20 на 10 години. Адвокат Марин Марковски направи, каквото можа на първа инстанция, за което му благодаря. Но новият ми адвокат Николай Хаджигенов прие процеса като лична кауза. 

Този процес е за умишлено сплашване на гражданското общество. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

1

sawall

09.05 2019 в 11:49

Не знам на кого да вярвам тук - прокуратурата и съдилищата отдавна са загубили всякакво себеуважение и правят каквото им се нареди. От друга страна - в общините цари такава корупция, че не би ме изненадало обвиненията да са истина, но подъдимите да са избрани да не са "от нашите" и после да се представи като успех в борбата с корупцията, докато "нашите" лапат. Все пак Цветанов и сие изнудват фирми за общо милиони евро и се разминават с "аз съм невинен, ама ето ви оставка". За същото нещо други получават 20 години затвор. Ей затова никой не вярва вече нито на ГЕРБ, нито на БСП, нито на "патриотите", за Воля да не говорим...