Деверът на Дарина Сарелска и още петима от ГЕРБ напуснаха парламента

OFFNews 05 май 2017 в 11:25 18182 6

Недялко Славов

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Недялко Славов

Народното събрание прекрати правомощията на шестима народни представители от групата на ГЕРБ. Сред тях е Недялко Славов - девер на шефката на новините на Нова телевизия Дарина Сарелска. Името му бе замесено в скандал, след като напусналият телевизията журналист Васил Иванов обяви, че Сарелска е наложила цензура на разследвана обществена поръчка, спечелена от фирма на Славов. 

Тогава слабо известният Славов, макар и депутат втори мандат, написа: "Не виждам от какво да се притеснявам, нито от изнесените данни, нито от роднинските си връзки!".

Той става областен управител на Смолян. 

От мястото си в парламента се отказаха и Александър Манолев, който става зам. министър на икономиката, Жечо Станков, който става зам. министър на енергетиката, Стоян Пасев става областен управител на Варна, а Станислав Дечев - става областен на Хасково, и Румяна Бъчварова. Както OFFNews писа, бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова ще е шеф на кабинета на премиера Бойко Борисов.

Исканията на шестимата освободени депутати са постъпили в деловодството на Народното събрание на 4 май.

Депутатът от БСП Кристиан Вигенин поиска да разбере колко още такива решения ще бъдат взети, защото „по негови груби изчисления ГЕРБ вече е изгубил мнозинството си“.

Жечо Станков, снимка: БГНЕС/Гергана Костадинова

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев отвърна, че след гласуването ще се види, че ГЕРБ не е изгубил мнозинството.

На мястото на напусналите депутатите влизат Анна Василева Александрова от 25-ти МИР, Георги Запрев Динев от МИР Благоевград, Семир Хусеин Абу Мелих от Бургас, Нели Рускова Петрова от Кърджали, Красимир Събев от Смолян, Евгения Ангелова от Хасково. 

Депутатите включиха в дневния си ред още и точка, свързана с освобождаването на управителя на НОИ Бисер Петков, който е подал оставка на 4 май 2017 г., за да стане министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3".

Станислав Дечев

Снимка: БГНЕС/Гергана Костадинова

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

6

El Commandante

05.05 2017 в 19:49

Тоя мяза на много дебелия близнак на Луис Суарес...

14469

5

случайно прочетох

05.05 2017 в 15:31

"Той става областен управител на Смолян."
Надявах се да го разследват и осъдят, а те го повишават.Отврат!

16008

4

Nik68

05.05 2017 в 14:41

Е сега ще може тотално да дерибества в смолянски регион. Гарантирано от ГЕРБ а?