Дядото на Евгени Марчев към Борисов: Имайте малко морал, подайте оставка (видео)

Премиерът каза по-рано, че заради комунисти, като дядото на Марчев, едно време не е можел да учи на Запад

OFFNews 19 юли 2020 в 22:04 18499 12

Д-р Димитров

Дядото на бития на 10 юли от полицията студент Евгени Марчев, д-р Димитров, призова премиера Бойко Борисов да си подаде оставката, ако има поне малко морал. “Малко морал, много малко морал се иска. На вас ви липсва много, много морал”, каза д-р Димитров в интервю пред местния сайт Sandanski1.com, което е публикувано във Фейсбук.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов каза, че заради комунисти, като дядото на Марчев, едно време не е можело да се учи на Запад. "Но неговият дядо-комунист (на студента Марчев) не е дал възможност някога да отидеме да учиме в Брюксел, Хага, Лондон или където и да било. На тяхната възраст ни караха, когато имаше авария в Чернобил и се стелеше радиоктивен прах, да маршируваме на манифестации с червени връзки. Така че тази демокрация им даде възможност да отидат да учат, да работят, да пътуват, да видят света", каза Борисов.

“Бях изумен, изненадан съм, омерзен съм, отчаян съм дори, че начело на нашата държава има такива хора. Аз не съм никакъв комунист, аз съм д-р Димитров. Моите родители са прости орачи и копачи. Нямам закрила от никого. В моя живот сам съм се борил и всичко, което съм постигнал, съм го направил с моя труд.

Омерзен съм, не ви прави чест да слизате толкова ниско, да правите такива изявления. Комуниста, аз, съм ви попречил да учите. На мене никой не ми е пречил никога в живота, защото знаеха, че съм честен, почтено дете. Навсякъде ми даваха път и аз вървях. И това, което исках, аз го постигнах - блестящ хирург. Може да изглежда надменно, може да изглежда дори неприлично, но това е моята цена, тя е и от хората. Вие от живота на моя внук искахте да дадете смърт, а аз от смъртта 50-60 години съм създавал живот. Животът, това е най-висшата ценност на нашето общество. Няма нищо по-хубаво от това, по-ценно и по-драго.

Трябва да ви кажа, че ме е срам. Днес наблюдавах вълненията в Европа на нашите студенти - в Белгия, в Германия, Кьолн, навсякъде ви искат оставката. Какво трябва да направите още за тази оставка? Малко морал, много малко морал се иска. На вас ви липсва много, много морал. Направете го. Не създавайте кръвопролития в държавата”, призовава д-р Димитров.

Димитров се обърна към студентите в чужбина и ги призова да се върнат в България, за да свалят “това корумпирано правителство” и да създадат ред в тази държава. Той обърна и към министър-председателя на Нидерландия, посланика на страната и ректора на университета в Хага, за да се запознаят със случая на Евгени Марчев и да застанат зад него. “Това дете, което се влачи и се рита от 5 полицая е моят внук, ваш студент. Защитете го”, призовава той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12001

12

Севтопол

21.07 2020 в 11:02

А вие, комунистите, ако имахте морал, нямаше изобщо да говорите за морала на другите. Апропо, през 2014-та пуснахте кокала след цяла година протести, понеже сте с висок морал, може би?...

3810

11

Пенчо бре

20.07 2020 в 09:34

“Малко морал, много малко морал се иска. На вас ви липсва много, много морал”"
Бочко си скачка и си пее като мистър Дулитъл в "Моята прекрасна лейди":
"Сал малко, сал малко,
сал мъничко голям късмет".

Досега го имаше, защото беше "попаднал на хора". На много прости хора, които си го избираха!

7014

10

Диди

20.07 2020 в 08:07

Чудно, един толкова интелигентен премиер, с когото се гордее цяла България , а европейски лидери се нареждат на опашка, за да си чукнат лакътя с неговата могъща ръка, човекът, който крепи равновесието на върха на Евросъюза, международникът благословен от три папи и почитан от две поколения световни лидери, който решава проблемите кажи-речи на цял свят не можа да измисли подходящ аргумент по случая със студента Евгени Марчев, та се нахвърли върху дядо му, когото нито е виждал, нито познава и с когото вероятно е несравним по култура, интелигентност и морал. Необяснимо е! Освен г-жа Сачева да даде някакво приемливо кукуригане.

13874

9

emanuilis

20.07 2020 в 08:00

Ето още един „фейк" от 1-во лице, единствено число:

Преди 1989 г. моето семейство не беше допускано до ВУЗ-ове, а вратите на „Белене" стояха затворени отвътре. Имаше едни други, „орачи и копачи", за които всичко беше възможно. Някои от тях се „подлъгваха" да учат медицина, а не „международни икономически отношения". Факт.

3000

8

skitnik46

20.07 2020 в 07:50

преди 1989 година пенсионираните и съкратени офицери ги приемаха без приемни изпити където пожелаят учеха в отделни групи от нас редовно приетите явяваха се отделно на изпити и напълниха държавата с пълни неграмотници в това число и лекари

20696

7

Новак

20.07 2020 в 06:41

Най-гадното е, че по времето, за което обвинява дядовците, точно Бойко Методиев Борисов е член на БКП и работи в силовите структури на МВР. Точно той е един от машите на режима, който ни караше да маршируваме под радиоактивния дъжд през 86-та.
И тази гад има наглостта да обвинява други за това.
Но омразата ми е по-силна не толкова към него, а към наглеците около него, които подкрепят тази мутра. Такива като Биков, Харизанов, тъпата п..ка от Кърджали, другата тъпа п..ка от Смолян, а сега се включи и Сачева. Те подклаждат тази наглост, без тях Тиквата си е един глупак в предпенсионна възраст.

3811

6

Toni2019

20.07 2020 в 00:40

Това интервю трябва да е водеща новина. Само това интервю ако обиколи водещите медии веднага ще последва оставка.

Ето затова Ахмед купи НОВА и БНТ се ръководи от Кошлуков. За да няма изненади.

17439

5

мнение от IP

19.07 2020 в 23:57

emanuilis, не се излагайте така. През 1989 г. само който не е искал, само той не е учил медицина. Няма нужда от такъв фейк, за да докажем, че в България имаше комунистически режим.

13874

4

emanuilis

19.07 2020 в 23:28

Хайде сега да си кажем в прав текст, #КОЙ преди 1989 г. имаше шанс да следва медицина и кой НЕ? Особено ако произхожда от семейство на „орачи и копачи" и е член на БКП. Последното не се позволяваше на който и да е. #КъсаПамет?

3064

3

Александър Петров

19.07 2020 в 23:17

Срам, срам, дълбок срам. Това е дъното, до което не е достигал никой начело на българската държава. Това е срам, който носим всички пред очите на целия свят.