Диана Ковачева: Като омбудсман ще работя за правата и свободите на гражданите

OFFNews 05 септември 2019 в 11:00 2561 2

Моя основна грижа като омбудсман ще бъдат правата и свободите на гражданите.

Това заяви Диана Ковачева, която днес положи пред парламента клетва като национален омбудсман, наследявайки на поста Мая Манолова.

Дневният ред на институцията на омбудсмана както и досега ще се определя от хората и от техните проблеми. Положих клетвата със съзнанието за голямата отговорност, която поемам и за важното значение на правозащитната функция на институцията омбудсман, каза Ковачева. Досега тя беше заместник-омбудсман.

"Ангажирам се омбудсманът да съм там, където са проблемите на гражданите, където има нарушени права и с всичките си сили да отстоявам принципа, че всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права", допълни тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12247

2

al-ien4

05.09 2019 в 14:22

30 Ноември 2011:
"Новоизбраният министър на правосъдието Диана Ковачева счита, че съдебната система в момента е независима и се ангажира да защитава пред ЕС напредъка на страната в областта на правосъдието, вътрешния ред, борбата с корупцията. Такава заявка направи Ковачева в първите си публични изявления в сряда, след гласуването на номинацията ѝ в парламента."
-----
"... че съдебната система в момента е независима..."
-----
Мислех, че Манолова е дъното на тъпотата обзела българския народ, но Ковачева като омбудсман доказва, че простотията е безгранична.
Явво, все пак няма абсолютно никакъв шанс за светло бъдеще.

8931

1

AnderXale

05.09 2019 в 12:28

Поредната провалена герберска калинка назначена на тъмно от боцко слънцето.