Димитър Божилов, кандидат на ДБ за кмет на Триадица: Презастрояването застрашава вашето здраве

OFFNews 01 ноември 2019 в 15:31 3783 1

Презастрояването застрашава вашето здраве и вашата собственост, алармира кандидат-кметът на столичния район Триадица от Демократична България Димитър Божилов.

След като подпорна стена и участък от вътрешна алея са пропаднали тази нощ на ул. “Емилиян Станев” в кв. Кръстова вада, въпросът за качеството на строителните работи в тази част на Триадица става все по-остър. Не по-малко значим и е контролът върху строителството и законосъобразността на издаваните разрешително за строеж, коментира той на профила си във фейсбук и публикува красноречиви снимки.

Ето какво написа още Димитър Божилов в социалната мрежа:

Няма да видите селфита в снимките долу, защото това не е забавно. Изборите идват и си отиват, а тук става дума за собствеността на хора, които плащат скъпа цена за безраборното строителство, допуснато в квартала. Видях скъпи сгради, бурно строителство, кал и никаква инфраструктура. Тази ситуация няма да се промени, докато районната и общинската адмикистрация не се помъчат да намерят консенсус между частния и обществения интерес. А той е постижим, просто са необходими усилия.

На терен очаквах да заваря и представители на района, за да поговоря и с тях. Имаше само смутени работници, но те не са виновни- това са хора, които хранят семейства и се опитват да заработват честно заплатата си.

Важно е да се попита, кой и по какъв начин допусна това красиво място, е полите на Витоша, да се преввърне в луксозна спалня, без никакви публични пространства.

А докато получа отговорите, ще вложа усилие и опит, за да се опитам, поне малко, да променя нещата в Кръстова вада.

Към по-добро от това, което видях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови