Димитър Делчев: ГЕРБ и БСП са прахови частици. Тровят въздуха

OFFNews 07 ноември 2017 в 08:43 3839 1

Лидерът на „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев обясни замисъла на новия проект на партията за широки обединения на демократично мислещите хора у нас, наречен РОД - Реформаторски общности за демокрация.

"РОД е платформа за обединение на всички демократични хора по места. Старите лидери вдясно все още смятат, че обединението трябва да с прави отгоре надолу, а не обратното. Ние, от ДБГ, сме убедени, че лидерите трябва да се дръпнат назад и хората по места сами да определят с кого да работят за разбиване на модела на ГЕРБ на местните избори", каза пред бТВ председателят на партията.

Според Делчев всички хора от реформаторската общност, които искат да се борят с модела, източващ общините, имат място в тези обединения.

"Това е моделът на феодализиране на общини, който БСП създадоха, а ГЕРБ доразвиха и превърнаха България в един голям гейт", каза още той.

Според него обединение на дясното със сепаратизъм не може да се прави.

"Хората по места трябва да си подадат ръка и да работят заедно, за да се разбие този модел, който се подкрепя и от ГЕРБ, и от БСП. На последните местни избори РБ го направи и постигнахме резултати, където имаше широки обединения", разясни Делчев.

На въпрос за вота на недоверие към правителството той беше категоричен, че това е поредната пародия и игра на управляващи и опозиция за пред обществото.

"ГЕРБ и БСП са прахови частици, които тровят въздуха. Като изчистиш само едната, пак дишаш мръсен въздух, затова всички трябва да бъдат премахнати. Вотът на недоверие е и срещу ГЕРБ, и срещу БСП, които са сключили сделка за разпъване на политически чадър над корупцията. Нито една от парламентарните партии не е предложила в бюджета за следващата година да се заложат средства за борба с корупцията и така и през 2018 година такава отново няма да има", категоричен е лидерът на ДБГ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови