Димитър Делчев: Отказът от реформи ограбва българите

OFFNews 07 октомври 2018 в 14:57 2047 0

Правителството отказва да прави каквито и да е реформи, а това ограбва българите, заяви на пресконференция в Сливен Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Цените се вдигат постоянно, а правителството не прави нищо, за да увеличи покупателната способност. Управляващите отказват да предприемат реални действия за подобряване на икономическата среда. Това може да стане като оставят 1 млрд. в джоба на хората и бизнеса чрез намаляване на ДДС с 2%. Вместо да запушат дупките в здравната система, отново търсят как да наливат още пари в тях с нови вноски от джоба на българина. Вместо да работят за истинска социална реформа и хората с увреждания да получат възможност за истинска помощ чрез оценка на специфичните им нужди и лична помощ, както искат майките на деца с увреждания, правителството ги лъже грозно и тупка топката, за да се откажат, посочи като примери Делчев.

Според Нина Борова, член на Изпълнителния съвет на ДБГ и общински съветник в Сливен, здравеопазването е в несъстоятелност.

ГЕРБ нямат визия за управление на сектора и постоянната смяна на министри, която продължи и в този мандат, го доказва. На общинско ниво се опитват да унищожат общинското здравеопазване, заяви тя като даде пример с ликвицадията на кожния център в Сливен.

Това правителство е на финала си и работи на автопилот. Предстоят предсрочни парламентарни избори. Може би ще опитат да ги направят заедно с местните избори, вярвайки, че това ще им донесе силен резултат, но не съм убеден, че ще издържат до тогава, заяви Найден Зеленогорски, заместник-председател на ДБГ.

Той беше категоричен, че голямо обединение на демократичните хора може да бъде истинска алтернатива на монопола на ГЕРБ и да се бори за рестарт на демокрацията.

Димитър Делчев заяви, че до края на месеца ДБГ ще вземе решение за формата на явяване на партията на изборите за Европейски парламент.

В момента тече допитване до нашите членове относно европейските избори, припомни той.

Делчев подчерта, че партията се фокусира в европейските и местните избори.

Според Зеленогорски целта е по-добро представяне от 2015 година, когато партията излъчи двама областни кметове, 10 общински и над 150 общински съветници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови