Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Димитър Делчев: Шефът на ГДБОП да каже къде са спасените доказателства за корупция

OFFNews 19 септември 2018 в 11:42 2963 2

Вместо да се сърди, шефът на ГДБОП е длъжен да каже къде са спасените документи, които разкриват мащабна корупция в строителството.

Това каза Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“, в ефира на TV+.

"Това е важният въпрос, а не кой бил записал Спиридинов по телефона. Виждаме класически опит за отклоняване на вниманието от важно журналистическо разследване с ченгесарски похвати", добави още той.

Делчев посочи, че ДБГ настояват председателя на НС да създаде анкетна комисия, в която да участват и представители на сериозни неправителствени организации, и експерти от извънпарламентарната опозиция.

"Целта й е да разплете репресивния арест на български и румънски журналисти, в момент, когато събират доказателства за огромни корупционни сделки в България. С такива действия на изпълнителната власт от предпоследни ще станем последни по свобода на словото", категоричен е председателят на ДБГ.

Делчев попита реторично защо 10 институции бездействаха близо седмица по казуса. "Налице е двоен стандарт. В едни случаи прокуратурата влиза веднага в офисите на Ветко Арабаджиев, а в този мълчи и прехвърля отговорността на други органи", допълни той.

Според него управляващото мнозинството е изчерпано:

Само за една седмица имаше няколко протеста, скандалите са ежедневие, а неспособността на премиера да назначи нови подходящи министри от комична, вече минава в трагична. За това е по-добре да се оттегли и на чело на държавата да застане нов човек, който има визия за развитието на България"

Димитър Делчев посочи още, че ГЕРБ вече 10 г. се провалят в постоянното си предизборно обещание - осигуряването на по-добър живот на българите.

Попитан за алтернатива на настоящото правителство, Делчев заяви, че ДБГ винаги е било за голямо демократично обединение.

"Все повече се убеждаваме, че на предстоящите избори за Европейски парламент по-вероятно е да има две десни платформи. Разединението определено не прави силата. Ние от ДБГ ще направим национално допитване до структурите ни в какъв формат и с какви критерии за кандидати да се явим и в рамките на месец започваме мобилизация за предстоящите избори", заяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

2

Delcho Andreev

21.09 2018 в 14:35

Ей, господа политици, синчета на комунистически протежета, настоящи демократични лидери, много нахални станахте!
Този господин Димитър Делчев не беше ли син на Андрей Делчев-Габонеца, участвал в Габонската афера с Кунева? Андрей Делчев Габонеца не беше ли с кантората Евролекс, която взима обществени поръчки, дадени по съмнителен начин? Баща му не го ли уреди на постчето за да си прокарва интересите в политиката?
Та ти ли бе, момченце, ще говориш за корупция???
 
X

Да помогнем на украинските деца!