Добрев: Младите хора като Явор Божанков избраха Горна Оряховица - сега е време Горна Оряховица да избере тях

OFFNews 24 октомври 2019 в 12:40 1889 0

Всички обясняваме как най-големият ни проблем е, че се топим като нация, а младите напускат страната. Една част си тръгват, за да търсят развитие на запад, но много си тръгват, за да търсят буквално оцеляване. Сигурен съм, че всеки от вас тук не иска по-добро за себе си, а за децата и внуците си. Днес изборът в Горна Оряховица е точно такъв - за младите и за тяхното бъдеще. Имаме прекрасна и реалистична програма - безплатни детски градини, подкрепа за предприемчивите хора и много други мерки, но това не е достатъчно. 

Това каза зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев по време на посещението си в Горна Оряховица, където подкрепи кандидата за кмет на общината, издигнат от Коалиция "БСП за България", Явор Божанков. 

"Явор избра да остане в Горна Оряховица, всички млади хора в листата ни също са тук, в България. Нима те не могат да заминат в по-голям град или в чужбина?" - попита риторично Добрев. "Тези млади хора обаче избраха Горна Оряховица, сега е време Горна Оряховица да избере тях", подчерта той.

Кирил Добрев припомни, че през последните 3 години, въпреки натиска и сплашванията, Явор Божанков не се е огънал и не е заемал безпринципна позиция нито веднъж. "Политиката го отврати бързо, но не го отказа. Напротив - амбицира го, амбицира го той да промени политиката, а не тя него", каза Добрев и припомни, че БСП е дала шанс на младия политик и той не я е разочаровал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови