Договорът за приятелство между България и Македония влиза в сила от днес

OFFNews | 14 февруари 2018 в 18:55 | 3583 |1

На церемония в София тази вечер външните министри на България и Македония Екатерина Захариева и Никола Димитров подписаха Протокола за размяна на ратификационните документи, с което влиза в сила Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете държави.

На подписването присъства и министър-председателят Бойко Борисов.

Договорът беше подписан на 1 август 2017 г. от министър-председателите на двете страни Бойко Борисов и Зоран Заев, а в началото на тази година беше ратифициран от парламентите на България и Македония.

След подписването на договора отчетохме 11% ръст в стокообмена и 10% увеличение на туристите. Показахме, на Балканите може сами да решаваме проблемите си, изтъкна днес министър Захариева.

Благодарни сме, че с лидерството на премиера Борисов по време на Българското председателство на Съвета на ЕС привлякохте толкова внимание върху региона, каза министър Димитров.

Преди церемонията в София двамата министри проведоха двустранна среща в присъствието на Борисов, на която обсъдиха следващите стъпки за прилагане на договора, бъдещите съвместни проекти и европейската интеграция на Западните Балкани, съобщават от пресслужбата на външното ни министерство.

Андрей

Рейтинг : 192

15.02 2018 в 00:38 1
+ 1
- 0
Дано поне в този ден на любовта политиците от двете страни на границата осъзнаят какъв е копнежът на народа от двете страни на границата и заветът към него на Исус Христос и на нашите деди !