Досегашни противници на Радев се събират на протест в негова подкрепа

Георги А. Ангелов 09 юли 2020 в 16:20 11261 1

Арман Бабикян., адв. Николай Хаджигенов проф. Велислав Минеков

Протест срещу действията на прокуратурата в президентството се събира в момента. Той бе обявен от “Отровното трио”, както сами се нарекоха инициаторите - проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Адвокат Хаджигенов дойде пред президентството към 14:30. Той заяви, че не защитава президента, защото държавният глава не е защитил гражданите, като подписа указа за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор, но защитава свободата на всички ни. Ние браним нас си, майната й на свободата на президента.

Според Хаджигенов Румен Радев не става за президент и е поредният човек, на когото ние плащаме заплата, но протестиращите не защитават фигурата на Румен Радев, а на институцията. 

"Протестът е безсрочен и трябва да продължим, докато победим, иначе се делим на господари и роби", каза още адвокатът.

Арман Бабикян заяви, че действията, които прокуратурата предприе днес към президента са заради неговото вчерашно изказване, в което Радев заяви, че НСО не трябва да пази повече Ахмед Доган и Делян Пеевски и разкри, че гардовете на летния сарай на Доган са служителни на НСО. 

Христо Иванов написа във фейсбук профила си, че ако днес няма съобщение от НСО, че охраната на Доган и Пеевски е свалена той лично в 18.30 ще излезе пред Министерски съвет, за да поиска Борисов да поеме политическата отговорност за това.

Днес общо шестима души, сред които секретарят на държавния глава Пламен Узунов и съветникът Илия Милушев бяха арестувани при безпрецедентна акция на прокуратурата в президентството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови