Доц. Иво Инджов: ГЕРБ е в ступор

OFFNews 05 август 2020 в 16:03 4403 1

„Премиерът произведе голямата новина, че е готов да се оттегли от управлението, но да остане правителството да работи с парламента заради кризата… Доста апатична ми изглеждаше реакцията на актива на ГЕРБ. Партията е в ступор“. Коментарът направи пред БНР доц. Иво Инджов, университетски преподавател и експерт по политически комуникации.

По думите му премиерът ще се оттегли, но управляващата конфигурация ще продължи да работи. Това обаче нямало да спре протестите.

„Наследникът на Борисов ще бъде посочен от самия Борисов. Що се отнася до имената, можем да спекулираме по темата. Томислав Дончев би могъл добре да комуникира и с протеста, и с БСП, и с президента. Дори да се стигне до този вариант, протестите ще продължат“, смята доц. Инджов.

Според него Борисов е прав, като казва, че ГЕРБ не трябва да се осланя на идеята, че служебното правителство е вредно, но не е прав, като изтъква аргументи, че не трябва да има служебно правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

1

yoghurt

05.08 2020 в 16:09

Най-голямата грешка, без Бойко всички ще започнат да крадат като за последно... понеже именно той е причината те да са на власт. Притиснат в стената от ДС-елита и кадровика му Доган, заедно с Любен Гоцев и другите от “Монтерей”. Сега готвят Слави като новата глава на ламята, но слави едно нещо не каза против шефа си Доган. Уви, комунистите си дърпат конците до ден днешен, и се очертава да продължават да ги дърпат, след като изплюят поредния “месия” от машината си - Борисов.