Дрийм тиймът на Добрев в Хасково се разпада. Дъжд от оставки

OFFNews 28 септември 2017 в 14:35 13384 0

Дъжд от оставки заваля в община Хасково, след като гръмна скандалът с роднинско-приятелските назначения на депутата от ГЕРБ Делян Добрев.

Народният-представител от БСП Елена Йончева разкри изключително шокираща схема за конфликт на интереси в южния град, с която оттук насетне би трябвало да се занимава държавното обвинение. Дали това ще се случи в действителност обаче е съвсем отделна тема.

Оставките на внедрените близки, роднини и познати на Добрев в Хасково реално започнаха още преди три дни. Тогава молби за напускане депозираха двамата заместник-кметове на общината. Тръгнаха си съученичката на видния гербер Милена Трендафилова и Евгени Консулов, кумец освен съученик на Добрев. 

Днес в тв участие депутатът от ГЕРБ призна, че е уредил назначаването им, но оправда кадруването си с факта, че те били истински "дрийм тийм", който едва ли не се пожертвал, за да отиде да работи в общината.

Въпреки похвалата за професионализма на близките до Добрев днес последваха нови оставки.

Малко преди обедната почивка оставки хвърлиха кумата на Добрев Биляна Димитрова, която бе секретар на общината  и първата братовчедка на бившия министър Росица Гаргова, която завежда финансовата дирекция.

Двете заявиха пред Дарик, че мобите им за напускане били личен акт и че не можели да работят с кмета Добри Беливанов.

Съпругът на първата братовчедка Даниел Гаргов е председател на комисията по бюджет и финанси в местния парламент, което е очевиден конфликт на интереси, тъй като реално работата му е да контролира работата на жена си!?!

Освен това Гаргов е акционер в повече от 40 фирми с много сериозен бизнес - „Еко Традекс Груп“ АД, веригата чейндж бюра "Форуком", пътностроителната "Европът 2005" ООД и много други. "Еко Традекс Груп" има договор с община Хасково за рекултивация на местното сметище на стойност от 3,336 милиона лева, а освен това самостоятелно или в консорциум е получила договори за саниране по "безплатната" програма. "Европът 2005" пък изгражда и ремонтира общински пътища в хасковско.

"Зетят на Делян Добрев, който е председател на Комисията по бюджет и финанси, е акционер в повече от 40 фирми. През тях преминават обществени поръчки за над 100 милиона лева", заяви днес Елена Йончева. 

До края на работния ден в община Хасково се чакат още оставки.

Според източници на OFFNews хасковската структурата на ГЕРБ на практика е разделена на два лагера, а конфликтът между тях тепърва ще се разраства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови