Две изложби само за месец, или как върви кариерата на генералния ни консул във Валенсия

OFFNews 28 декември 2019 в 08:02 5677 0

Снимка mfa.bg

Само за месец бившият председател на КПКОНПИ и настоящ генерален консул на България във Валенсия Пламен Георгиев Димитров е присъствал на откриването на две изложби, става ясно от сайта на външното ни министерство.

На 29 ноември в галерията за авторска фотография"Монохром" във Валенсия българският фотограф Ивайло Станев-Алвaрeс и испанският му колега Хуан Педро Кано са представили изложбата “Червено, парчета страст".

Изложбата е "посветена на погледа към света на коридата през образа на известния испански тореадор Хесус Дуке", а на откриването й е присъствал и генералният консул на България във Валенсия Пламен Димитров.

Експозицията може да бъде посетена до 31 декември в галерия "Монохром". В нея са показани 41 класически цветни и монохромни оригинални авторски фотографии в строго лимитирана серия.

Същевременно за седма поредна година Асоциацията на българите за интеграция и развитие „Хан Аспарух“, съвместно с генералното консулство на България във Валенсия, кметството в град Кастейон и интернет радио „Татковина“, са провели конкурс за детска рисунка „От Игнажден до Коледа“.

В конкурса са взели участие деца от Кастейон и региона. Целта на конкурса е чрез рисунките "да се покаже богатството на българската култура и традиции, свързани с коледните празници."

Получените рисунки първоначално са били изложени в кметството в Кастейон, а след това и в генералното ни консулство във Валенсия.

В кметството на Кастайон са връчени тържествено дипломите на децата, предоставили рисунки за конкурса, от генералния консул Пламен Димитров и зам. кметът на Кастейон и съветник по социалната политика и младежта Хосе Луис Лопес, става ясно от съобщение в сайта на външното ни министерство.

Всеки, който проявява интерес, до края на януари 2020 г. може да посети сградата на консулството и да разгледа детските рисунки, участвали в конкурса.

И още един детайл:  във всички прессъобщения на външното ни министерство бившият председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев Димитров е споменат с двете си имена - Пламен Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови