Джамбазки: Европа - това са корените на българското родолюбие

OFFNews 09 март 2019 в 20:45 2604 0

България на Балканите е най-смислената и най-стабилната държава, задачата е да бъдем водещата страна в региона. Това подчерта евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в изказването си на организирана от него международна среща на консерваторите на тема "Бъдещето на Европа - традиции, ценности, патриотизъм" в София.

По думите му, бъдещето на Европа е във връщането на традициите и патриотизма. Това е единствената отбрана срещу няколко фактора, които настъпват на нашия континент, обясни евродепутатът.

Джамбазки коментира, че години наред българските правителства са страдали от слугински синдром, за пръв път при европредседателството си България е започнала да задава дневния ред, да защитава националния си интерес.

Крайно време беше и се случи, държавите от Източна Европа да започнат да се обединяват, да защитават обществения си интерес, отчете като още една положителна тенденция Джамбазки.

Той отбеляза, че милиони хора, които навлизат на европейска територия, целят да ни променят според тяхната религия и начин на живот, което е напълно неприемливо. Ето защо е нужен просветеният патриотизъм. Говорейки за Европа, трябва първо да се върнем към истинските корени на българското родолюбие - просветата, а не към социалните мрежи, смята Ангел Джамбазки.

Друга актуална, според него тема, е каква да бъде Европа - на Макрон или на нациите и отечествата.

Всички усещаме, че е настъпило време, когато перспективата не е една, коментира министърът на екологията Нено Димов. По думите му, пълзящата цензура обхваща настоящето.

Имаме дълг да представим политически мълчаливото общество, подчерта той.

Лявото, според Димов, е предало европейските си избиратели и като резултат налага атеизъм на собствените си граждани, а християнството превръща в подтисната идея.

Консерватизъм е лекарството. На предстоящите избори трябва да започне лечението на Европа и Отечеството, подчерта Нено Димов.

Според изпълнителния директор на Института за дясна политика Георги Харизанов проблемът днес е проникването на новия социализъм там, където до момента не е имало диктатура.

Все повече сме подложени на информационни атаки от Запад, които се опитват да ни внушат, че социализмът е нещо приятно, обясни той.

И добави, че благодарение на г-жа Нинова България е държава, която няма социалисти в своя парламент. Оттук нататък ние като държава и нашите представители в националните и европейските институции трябва да се борят срещу налагането на левичарство и социализма, препоръча Харизанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови