ЕНП: Недопустимо е лица с по-нисък допуск до чувствителна информация да подслушват президента

OFFNews 11 февруари 2020 в 13:37 2543 0

Единна народна партия смята, че последните изявления на главния прокурор на Република България въвеждат още по-голяма неяснота в принципите на работа по казуса "Радев – Стойков", се казва в позиция на партията.

Доколко е възможно служители с по-нисък допуск до работа със секретна информация да подслушват лица с по-висок статус? Въпросът произлиза от твърдението, че подслушващите са се "натъкнали" ненадейно на разговора Радев – Стойков, които нямат отношение към разследването на фирма, подозирана в злоупотреби.

Смятаме за особено тревожно лица с по-нисък допуск до класифицирана информация да подслушват главнокомандващия на страната и шефа на Военновъздушните сили. Това пряко засяга доверието на партньорите в Европейския съюз и НАТО по отношение на обмена на чувствителна информация със страната ни.

Не приемаме за сериозни твърденията на г-н Гешев за "водена хибридна война" срещу прокуратурата, заяви председателят на Единна народна партия Валентина Василева. "Нашият сигнал до Специализирата прокуратура от 29.01.2020 г. засяга законността на разпространение на тези разговори, записани със специални разузнавателни средства и не губи актуалност. До този момент няма реакция от сезираната държавна институция, което поражда основателни съмнения за възпиращо влияние от висшестоящи в йерархията на държавното обвинение", допълни тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови