Екоминистърът: Няма да спра проекта на Алепу. Знам, че ви е мерак на всичките, но няма да ходя като екологична бухалка

OFFNews 16 юни 2020 в 13:24 9476 13

Емил Димитров-Ревизоро

"Едно от най-хубавите неща в България е, че сме осигурили около 3 милиарда за водоснабдяване и канализация, обаче важно е Алепу! Ми... ще отговора (...) Няма да спра проекта, ако това питате. Знам, че това ви е мерак на всичките. Да ходя като една екологична бухалка и да спирам навсякъде кой каквото не му хареса."

Така, видимо подразнен от въпроса за строежа до Шофьорския плаж на нос Хумата, екоминистърът Емил Димитров реагира на въпрос на журналисти в Бургас за скандалния проект.

Министърът коментира още, че няма защо да се произнася за строежа преди прокуратурата и компетентните органи. Освен това, не разбирал защо не се произнесе самият инвеститор. Вместо това медиите го "занимавали" с това кой е проектантът, какво е проектирал и пр.

„Видях го по телевизията, много интересен обект. Не ми прилича на защитна стена, но предполагам, че пред него ще има хотел. Може би по проект е много хубав хотел. (…) Има един инвеститор, който прави него – не го чувам него, чувам всякакви други хора, но не и него", добави Димитров.

На въпрос как би реагирал, ако се стигне до обжалване в съда и трябва да се издаде ново разрешително за строеж, Ревизоро отговори:

"Ако Вие се разведете и ми предложите брак, не съм сигурен, че аз ще го приема, но това е "ако". Когато дойде "ако"-то, ще разговаряме. Може Вие да сте свободна, може аз да съм зает."

Въпрос за предстоящото гледане и протест за Закона за биологичното разнообразие пък провокира следния отговорна министъра:

Много хубаво! Около стотина въпроса си пригответе, ако може един ден да прекарам при вас. Все пак хората, кметовете чакат, но това е добре. Друг път, нали знаете, че то интервюто е възможност, не е задължение? Но понеже питахте... Този закон от две години седи и чака и никога не могат да се наредят какво точно да правят. Ние съкратихме и по мое желание премахнахме голяма част от текстовете в законопроекта и оставихме само необходимите, без които не може да има и закон. В момента, в който отменихме страшно много параграфи и се съобразихме с мнението на всичките и се видя, че този законопроект ще влезе в Министерски съвет, съответно в зала, сега се намират хора, които се чудят как ако може по някакъв начин да го рестартират и пак да нямаме закон.

Екоминистърът не хареса и въпроса дали във Варненския залив се изливат мръсни води и дали това води до отлив на туристи:

Сега... не знам дали има мръсна вода и дали заради мръсната вода... не ми формулирайте въпроса и отговора. Нито раздавам син флаг, нито кафяв флаг по българското Черноморие.

На молба на журналистка да го запише отделно след края на брифинга, министърът иронично отговори: "Ма разбира се, ей там има една жена, дето бърза за влака, ако може, и нея да изчакаме..."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2100

13

гоуемио

16.06 2020 в 20:11

Политическа вулва!!!

4164

12

Egocentric Eccentric

16.06 2020 в 18:48

Абе явно е имало "support" за тая "подпорна" стена

17156

11

aviatora

16.06 2020 в 17:42

Този яко е решил да се облажи докатое министър!!! Готов е и в затвор да лежи, но да открадне колкото може повече!!! Амо кой нормален държавен крадец влиза в затвор в тази страна!?

2905

10

ровччч

16.06 2020 в 15:45

Типичният политически номад печалбар минал през НДСВ, БСП а сега го раздава "патриотар". Явно инвеститорът е близък с ВМРО и ГЕРБ, и си е платил където трябва комисионните.

3810

9

Пенчо бре

16.06 2020 в 14:49

Защо са толкова прости? И този, като другите някой го е избирал! Или не?

12182

8

sawall

16.06 2020 в 14:42

И тоя тутманик е министър на околната среда. Аз му предлагам да свърши изобщо нещо, да има мнение по поне един екологичен въпрос и тогава да се репчи на журналистите, които и без това вече ги е страх да задават въпроси.

Ей затова сме зле като държава. Заради махленски тупалки, които се мислят за важни, като тоя смотаняк.

12415

7

senester

16.06 2020 в 14:34

Този ще се окаже по-нагъл и от ментора си.Тези наистина ли си мислят,че им се полага по право властта?Няма как да се печелят симпатизанти с подобно арогантно поведение.Обикновен милиционерски потник...

3111

6

Journey

16.06 2020 в 14:07

Не са виновни те, а тези сел@ндури, които гласуват за тяях.
И ние, че си стоим по къщите, а не сме на площадите.

Няма демокрация, справедливост и правова държава, които да се дадени даром.

Те се извоюват. Понякога и с кръв, но се извоюват.

15414

5

Hihi1981

16.06 2020 в 13:47

Егати Тулупа!!!

4022

4

Каква е ползата от файдата?
Като си тотално "Некомпетентен"по въпроса.Много се учи
да знаеш!
Щом за теб е еквивалентно "подпорна СТЕНА" с "подпорна
СГРАДА" NO comment!
Не си виновен ТИ,а оня,който те е назначил и те е насадил на
пачи яйца!!