Експертната оценка за срутването на част от тунел Железница ще е готова до дни

OFFNews 30 юни 2020 в 20:09 2528 0

До края на тази седмица трябва да е готов докладът на експертната комисия, назначена със заповед на регионалния министър за обследване на участъка от строящия се тунел „Железница“, в който се срути скална маса и рани трима работници.

Това обеща министър Петя Аврамова в Банско.

Тя каза, че неотложните аварийно-възстановителни дейности са извършени още в първите два дни след срутването и потвърди, че един от най-сериозните въпроси е свързан с отводняването на земните пластове.

„Трябва да бъдат взети проби, както от скалната маса, която се е срутила, да бъде направено обследване за овлажняване и теч на вода в забоя и да бъдат предписани мерки“.

Състоянието на единия от пострадалите работници остава тежко. Мъжът се оказа с COVID-19.

„Има проблем с овладяването на коронавирусната инфекция, за да му бъде направена операцията на бедрената кост. Другите двама са добре, единият даже вече иска да тръгва на работа“.

Аврамова дойде за първата копка на източния околовръстен път на Банско, за чийто първи етап са осигурени 1 милион лева.

Пред местната власт тя пое ангажимент за финансиране на всички инфраструктурни проекти в курорта. „Банско ще получи и моята подкрепа, и подкрепата на правителството за реализация на инфраструктурните обекти, които е заложила общината в своята инвестиционна програма“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови