Елена Йончева: Борисов излъга и го осъдих. На изборите всички българи могат да го осъдят

Спечелим ли тези избори, печели цяла България, категорична е водачката на евролистата на БСП

OFFNews | 12 април 2019 в 09:53 | 3980 |3

„Европейските избори са важни за България, защото от хората, които ще изпратим в ЕП, зависят много важни за страната ни неща”. Това каза водачът на листата на БСП за предстоящите европейски избори Елена Йончева на среща с жители на район Слатина в столицата.

Тя добави, че тези избори са важни и защото те ще бъдат вот на недоверие към управляващите и ГЕРБ.

„Спечелим ли тези избори, печели цяла България. Важно е не просто да победим ГЕРБ, а да отстраним политическия модел, който те създадоха”, коментира Йончева.

Тя обясни, че България има 17 места в ЕП, но това дали са малко или много, зависи много от хората, които ще изпрати народът ни там и към коя политическа група ще принадлежат.

Елена Йончева добави, че групата на Социалистите и демократите в ЕП има много успехи в този мандат.

„Един от тях е въпросът с двойните стандарти, който подехме ние тук в парламента, а те го продължиха в Брюксел. Затова колкото по-голяма сила имат българските евродепутати в групата на социалистите, толкова по-добре за България. Ние се борим и ще се борим за справедливост, по-добър живот и срещу двойните стандарти”, категорична бе тя.

Пред жителите на Слатина Елена Йончева каза още, че въпреки огромната помощ, която получаваме от ЕС, заради режима у нас, ние сме третирани като втора категория хора и Европа трябва да разбере за това. Тя бе категорична, че силата на българските представители в ЕП се обезсмисля, ако нямаме силно правителство, което да работи за хората.

Народният представител даде пример с пакета „Мобилност”, който по думите й, не може да бъде решен в полза на България в европарламента.

„Имаше шанс той да бъде решен на високо ниво по време на европредседателството. Правителството, обаче не искаше да влиза в конфликт с европейските ни партньори, а само да си направи ПР”, заяви Елена Йончева.

Във връзка с напускането на парламента от Делян Добрев, Елена Йончева коментира, че оставката му е в резултат на една дълга битка, която се е водила с факти и документи.

„Това е една малка победа, защото оставката на Делян Добрев показа, че справедливост може да има”, категорична бе тя.

Йончева добави, че другата малка битка, която е спечелила, е това, че осъди премиера Бойко Борисов за лъжа.

„Беше ни ясно, че няма как да не го осъдим, защото той не просто излъга, защото всички сме свикнали да го чуваме сутринта да казва едно, на обяд друго, а вечерта трето, а това, че под тази лъжа премина една предизборна кампания”, коментира още Йончева.

Тя бе категорична, че всички българи можем да осъдим Борисов чрез избори.

Препоръчани материали
Шопа

Рейтинг : 1319

12.04 2019 в 11:18 3
+ 11
- 0
ББ вече няколко пъти е осъждан за лъжа на всички инстанции.
cepcem

Рейтинг : 1740

12.04 2019 в 10:40 2
+ 1
- 11
Всъщност аз не смятам, че Борисов е излъгал. Най-вероятно се е изпуснал да каже истината, а след това е съжалил, защото както той знае за далаверите на БСП, така и те знаят за неговите.
След това просто се сниши и остави Йончева да си развява коня из съдилищата, без да я отразява и уаства, защото "победата" и е твърде незначителна за да си разваля той рахата.
Доктор Га

Рейтинг : -121

12.04 2019 в 10:24 1
+ 1
- 11
Мдам, Боко изментил и осъден (е, поне на първа инстанция). Пачата Корни - излъгала и осъдена на три инстанции (демек - окончателно) от кмета на Сливница... Някой вярва ли, че между ГЕРБ и БСП има разлика освен тая, че едните комуняги са в Банкя, а другите - на Позитано 20?