Елена Йончева: Кранчето на газта се държи от Турция, сега искат да ѝ дадат и българското летище

OFFNews 10 май 2019 в 16:22 7822 2

"Концесията на летище "София" най-вероятно ще бъде дадена на турска фирма, което представлява заплаха за българската национална сигурност." Това каза водачът на листата на „БСП за България” Елена Йончева.

По нейни думи БСП вече три години предупреждава, че това ще се случи, а служебното правителство на Герджиков е спряло концесията, защото тя представлявала заплаха за българската национална сигурност.

"Летище "София" е печелившо, в последните години приходите му се увеличават с 20% и стигат до 168 млн. лв. Печалбата на летището е почти 13 млн. лв. годишно. Расте и броят на пътниците. Защо е нужно печелившо предприятие да се дава на концесия?", попита Йончева.

Тя заяви, че това е така, защото правителството дава на концесия или продава всяко печелившо българско предприятие, защото работи за един тесен кръг от хора. Йончева каза още, че твърдението, че държавата е лош стопанин, е абсурдно, защото кандидатите, които са подали оферти, са държавни фирми.

"Днес кранчето за газта се държи от Турция, искат да ѝ дадат и българското летище. Ние няма да позволим това да се случи. Няма да позволим печеливши предприятия да бъдат раздавани в ущърб на българския национален интерес", коментира тя.

"Това правителство е една шайка и те сами се наричат така. Тази дума, вече е част от речника на много български организации, сред които от днес е и АИКБ, защото цената на промишления ток се вдига два пъти", каза още Елена Йончева. Водачът на листата на БСП коментира, че за предприятията това означава съкращаване на работни места и намаляване на заплатите.

"Неслучайно сме на последно място в Европа по всички показатели. Всичко това е в резултат от корупцията, сивата икономика и срива на чуждестранните институции. Затова 26-и май трябва да бъде денят на края на ГЕРБ", заключи Елена Йончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови