Елена Йончева благодари на вицето Дончев, подкрепил я за менте магистралите

OFFNews 01 декември 2018 в 19:51 6157 0

БСП депутатът Елена Йончева благодари за подкрепа от страна на вицепремиера Томислав Дончев, която според нея е за искането на левицата за независима експертиза за качеството на българските магистрали.

Народната представителка от Столетницата е останала впечатлена от думи изречени от Дончев в интервю пред бТВ днес.

"Бих искала да благодаря на вицепремиера Томислав Дончев, че намери сила да подкрепи както искането ни за независима експертиза на българските магистрали в европейска лаборатория, така и обявената в подкрепа на тази проверка онлайн петиция към гражданите на България. Казаните от г-н Дончев думи на 1 декември по БТВ за корупционните практики в България, а именно : "истинската борба с корупцията включва и помощта на гражданите, иначе няма как да стане, няма реформа без съпротива, системата трябва да се самоконтролира" възприемам като подкрепа за тази инициатива, която е в полза на всички българи", обяви Йончева.

Според нея тези думи вероятно означават, че българският вицепремиер е запознат с доклада на Държавния департамент на САЩ за инвестиционния климат по света за 2018 г.

"В раздела за България се казва: "Чуждестранните инвеститори продължават да изразяват безпокойствие относно върховенството на закона в България. Корупцията е ендемична, особено при реализиране на големи инфраструктурни проекти", цитира Йончева документа.

Петицията за проверка на магистралиите вече е припозната от много граждани, които не са политически ангажирани, от колеги, от журналисти. Смятам, че ако съберем подписи, това ще има значение. Тази петиция е реална стъпка, която ще покаже, че гражданското общество има силата да налага промени към по-добро, смята депутатката от БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови