Елена Йончева за протеста на строителите: Подкрепям ги, искаме едно и също нещо

OFFNews 11 декември 2018 в 15:26 5208 3

Подкрепям българските строители. Заедно със строителите настояваме за едно и също - да докажем, че пътищата в България отговарят на техническите изисквания и не застрашават ничий живот. 

Това заявява народният представител от БСП Елена Йончева по повод насрочения за утре протест Камарата на строителите в България. Председателят на управителния съвет на КСБ Илиян Терзиев обяви по-рано днес, че 1000 машини строителна техника ще бъдат разположение по бул. „Цариградско шосе” в участъка от голям търговски център в посока - изход от София на мирна демонстрация. Машините ще са без вериги, уточни Терзиев. По думите му ще бъде внесена и подписка в подкрепа на строителните фирми в парламента, президентството и в министерския съвет, подкрепена от около 53 000 души.

От Камарата настояват да спре използването на бранша за политически цели и предизборна агитация. Според ръководството на камарата браншът е поставен на унищожително отношение, като вероятно целта на атаките е дори и ликвидиране на българските компании преди началото на големите проекти по европейски програми и по този начин на чужди компании да бъде предоставен българският строителен сектор. 

Вярвам, че строителите подкрепят нашите искания за независима експертиза в европейска лаборатория на магистрални участъци, строени и ремонтирани през последните 5 години, какъвто е периодът на усточивост. Това е начин да изчистим всяко съмнение в професионализма на българския строител. Те заслужават това!, коментира Йончева.  

Независимата експертиза на качеството на българските магистрали помага на строителите, които са принудени да работят в обстановка, в която често се констатират редица нередности по цялата верига на инвестиционния процес. Отговорност за тези нарушения носят не строителите, а мафиотският модел на управление в България. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

3

ЛАФЪРДИЕВ

11.12 2018 в 23:30

Avi, иди на http://telemedia.bg/bg/mediabox/asfaltirat-napravo-vyrhu-snega-vyv-velingrad?fbclid=IwAR2KXjeNjEtqGrS15gnrcmKnIqpZ9b14J8 e65cDvgJCpKLYgVHgic_aYfnM

И си виж как се полага асфалт направо върху снега..
Щото утре сигурно тяхна машина ще има на "протеста"..
Дали ще са съгласни тез "пътностроители" някой друг, освен фирмената им лаборатория да подписва протоколи и актове?

6000

2

mladenec

11.12 2018 в 21:00

Жената е далеч по-умна от теб, Ави ГЕРБераст недоразвит.....И ти ли си от тези крадливи боклуци....или си просто трол на Боко еднокнижника и цецо, кандидата за Нобелова награда за нисък интелект без мозъчно сътресение...)))))

6000

1

avi

11.12 2018 в 15:33

Тази жена е егати дебила. Иска разследване а сега ги подкрепя. Много и се искаше да ги прецака ама ядец.