​Емирът на Катар идва на посещение у нас

OFFNews 08 март 2018 в 07:13 3141 2

​Емирът на Катар идва на посещение у нас

Емирът на Катар - шейx Тамим бин Хамид ал Тани, е на посещение у нас по покана на президента Румен Радев.

Перспективите за развитие на двустранните отношения и задълбочаването на връзките между инвестиционните, бизнес и академичните среди ще бъдат сред акцентите в разговора на двамата държавни глави.

Емирът ще се срещне и с българския премиер Бойко Борисов. Катар е богата икономика, задвижвана от третото най-голямо находище от петрол и природен газ в света. Страната има най-висок доход на глава от населението в света.

Това е първо държавно посещение на монарха на Катар у нас. Очаква се в Министерски съвет да бъдат подписани три меморандума в областта на енергетиката, младежта и спорта и образованието.

В областта на енергийните ресурси ще си сътрудничим с Катар за изграждане на нова инфраструктура за доставки на втечнен или компресиран природен газ чрез общи проекти на националните компании. Конкретните проекти ще бъдат съсредоточени в проучвания, добив, пренос и дистрибуция на въглеводороди. Катар е най-големият производител и износител на втечнен природен газ в света с пазарен дял около 30%.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

08.03 2018 в 10:54

Турция и Катар са съюзници. Без одобрението на Ердо-паша, никакъв емир няма да посети София. Още повече, че танцувалните партньори на Боко от пустинята никак не биха одобрили такава визита.

23293

1

Стефан

08.03 2018 в 09:03

А посерковците кошлуков, и мартин димитров знаят ли за това?
Понеже преди време те бяха главните противници на такива неща.
В момента главният противник е ердоган, ама това е ария от друга опера.