Фандъкова: Подготвяме система за електронни разрешения за строеж

Готови са проектите за изграждане на връзките на западните и северни територии на София

OFFNews 19 октомври 2019 в 17:40 3326 2

Снимка пресцентър ГЕРБ

„Разширяваме услугите, които гражданите и бизнесът могат да получат по електронен път. Системата за електронно издаване на разрешение за строеж вече се разработва. Това е още една мярка за повече публичност и контрол“. Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова, издигната от коалиция ГЕРБ-СДС.

По покана на кандидата за кмет на район „Връбница” Младен Младенов тя присъства на среща с представители на бизнеса. В срещата участваха и главният архитект на София Здравко Здравков и кандидатите за общински съветници Християн Петров и Владимир Данаилов.

Целта ни е до края на годината да обвържем с имота издадените административни актове за незаконно строителство, за стартиране на строителство (Акт Образец 2) и акта за завършване на груб строеж (Акт Образец 14), уточни също арх.Здравко Здравков.

„Това е начинът с конкретни действия да гарантираме публичност и контрол на работата на администрацията и да пресичаме опити за решаване на казуси с услуги под масата“, подчерта Фандъкова.

Друга важна стъпка в работата е провеждането на електронни обществени поръчки. Йорданка Фандъкова съобщи пред бизнеса, че от ноември 2019г. Столичната община има готовност и всички обществени поръчки да се провеждат по електронен път, чрез единна електронна платформа. Централизирана електронна платформа е разработена от Агенцията по обществени поръчки и общината има готовност да започне работа.

Бизнесът се интересува от развитието на пътната инфраструктура и свързаността на териториите. В отговор на въпроси Фандъкова представи проектите за развитие на транспортната инфраструктура в районите „Връбница“, „Люлин”, „Надежда”, „Нови Искър” и „Кремиковци”.

"Готов е проектът за изграждане на западната дъга на Околовръстния път. Предвиждаме строителство на Околовръстния път от бул. „България“ до „Люлин“. Първият етап е от бул. „България“ до бул. „Никола Петков“, който да можем да започнем през 2021 г. А вторият е от бул. „Никола Петков“ до „Люлин“. За цялото трасе Столична община е изготвила регулационни планове и проекти, като се довършват проектите за тунелите и естакадите на втория етап.

„Аз не давам обещания, а поемам ангажименти на база свършена работа и подготовка“, подчерта Фандъкова.

Други важни проекти за свързаността на западните и северни зони на София са изграждането на транспортните връзки с Околовръстния път. Има готовност за изграждане на пробива „Петър Дертлиев”, бул. „Рожен”, „Илиянско шосе”, разширението на „Ломско шосе”, „Обелско шосе” от бул.”Панчо Владигеров” до Околовръстен път.

Предвижда се проучване за подготовка на проект за изграждането на локални платна по бул.”Европа”. За тях са необходими отчуждителни процедури, каза кандидатът за кмет на район „Връбница” Младен Младенов.

Готов е и проектът за разширение на метрото с 1,9 км в западна посока - „Люлин”. Предвижда се удължаване на линия 1 под бул. „Царица Йоанна“ от метростанция „Люлин“ до Околовръстния път. Тук ще се изгражда и нов буферен паркинг, каза също Фандъкова.

Заложена за изграждане е и междинна метростанция между станции „Сливница“ и „Обеля“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4534

2

Общинар

19.10 2019 в 20:20

СВЕНЛИВАТА КРАДЛА (по Илф и Петров, Дванадесетте стола, гл.8) "Кметицата на столицата бе стеснителна изпечена крадла. Цялото й същество протестираше против кражбите, но тя не можеше да не краде. Крадеше и се срамуваше. Крадеше постоянно, постоянно се срамуваше и поради това нейните гладко епилирани бузички винаги пламнееха от руменината на смущението, срама, стеснителността и неловкостта. Светът не е виждал още такава свенлива крадла като Йорданка Фандъкова." Гениално! Илф и Петров са я описали едно към едно.

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

19.10 2019 в 19:02

Чак сега ли???
По тертипа на НАП или по тоз на търговския регистър я готвите таз "система"..
Най-вероятно ша я подготвите турлюгювеч по ДВЕТЕ НЕработещи..
И що ли не ни казвате - колко от над ДВАТА МИЛИАРДА за Е-администрация досега сте "усвоили" в Столичната УЖ община?