Фандъкова пусна снимки от новите станции на метрото

OFFNews 11 октомври 2019 в 15:39 13761 3

Това са някои от новите станции на третия лъч. До няколко седмици строителните дейности по тях завършват и остават само изпитанията на влаковете преди пускането. 

Първият етап от третата линия са 8 км от "Подуяне" до „Красно село“. Вторият - са 4-те км от „Красно село“ през „Овча купел“ до Околовръстния път при Горна баня. 

В последните 10 години изградихме 80% от метромрежата на София, пише още Фандъкова. 

Готови сме с проектите 5 нови участъка и 13 километра: от кв. „Хаджи Димитър“ до кв. „Левски“; от Военната академия, през кв. „Гео Милев“, кв. „Слатина“, зала „Арена Армеец“ до бул. „Цариградско шосе“; от Бизнес парка в жк „Младост“ 4 до Околовръстния път при ИКЕА с връзка с началната станция на Симеоновския лифт; удължаване на Линия 1 под бул. „Царица Йоанна“ от метростанция „Люлин“ до Околовръстния път с нов буферен паркинг; изграждане на междинна метростанция между станции „Сливница“ и „Обеля“ и връзка с нова жп гара на влаковете от западното направление. 

С тях метрото на София ще има 65 км линии и ще обслужва над 650 хил. пътници на ден. 

В етап на подготовка са проектите за още 2 разширения с обща дължина 10 км: от надлез „Надежда“ в посока „Илиянци“; от бул. „Черни връх“ през кв. „Витоша ВЕЦ Симеоново“ до „Студентски град“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3943

3

OtSofia

13.10 2019 в 12:57

Освен че се строи хаотично, строи се без доказан пътникопоток. После - още и още нови автобуси, уж екологични, още и още задръствания по трасетата, още и още средства за почистване, поддържане и пр. Следете пътят на парите и кой в края на краищата ги получава. Не, това не са дребните общински рушветчии, това са производителите на руско-съветското метро.

13214

2

XR4

11.10 2019 в 21:58

Защо да се строи хаотично? Главния показател който се съблюдава е брой на потенциално превозваните пътници-сиреч първо се строи по най-натоварените направления.
пп.Въпреки всичките простотии нацвъкани из София, аз лично на тема метро възражения нямам.

4022

1

Защо се строи хаотично?Недовършен втори "Метродиаметър"
(Отклонението Илиянци),а се строи трети "Метродиаметър"?