Фандъкова се срещна с творци: Правим две нови концертни зали и център за съвременно изкуство

OFFNews 01 ноември 2019 в 06:44 3933 1

Стартира изграждането на център за съвременно изкуство „Топлоцентрала“ на мястото на старата топлоцентрала в парка зад НДК. Вече е избран изпълнител за строителството. Планираме и две нови концертни зали. 

Това каза Йорданка Фандъковда, кандидат за кмет на София, издигната от коалиция ГЕРБ/СДС/, на среща с български актьори, певци, писатели и интелектуалци.


На срещата присъстваха писателят Димитър Бочев, композитора Стефан Димитров, Лъчезар Георгиев, Недко Солаков, Венелин Шурелов, Весела Ножарова, Виктор Божинов, Георги Мамалев, Силвия Кацарова, Искра Радева, Влади Въргала, Филип Аврамов, Стефан Вълодобрев, Ирина Флорин, Мими Николова, Братя Аргирови, Яна Маринова, Рут Колева, Захари Карабашлиев, Яна Генова, Найо Тицин, Еми Барух, Тони Николов, Евгени Будинов, Бина Харалампиева, Ириней Константинов, маестро Людмил Ангелов, Жаклин Вагенщайн, Гергана Мудова, Герасим Георгиев – Геро, проф.Георги Арнаудов, д-р Георги Текев и др. 

Йорданка Фандъкова посочи, че нашата задача е да продължим и ускорим развитието на нашия град, като продължим специалното внимание към сектора на културата и културните индустрии.“ По думите на Фандъкова нашия град е активен и жив град, а вие сте талантливите хора на София, вие сте хората, които пазите духа на този град и създавате перспектива, хората, които носите вдъхновение.


Благодаря ви за подкрепата за културата, вие сте истински меценат, не само управленец, каза Найо Тицин.
При формирането на новото пространство при централна гара се планира изграждането на нова концертна зала, предвижда и още една по-малка. В работата ни за тях планираме провеждането на архитектурен международен конкурс по примера на тези за „Топлоцентрала“ и за пространството около църквата „Св.Неделя“, посочи също Фандъкова в отговор на въпрос от Найо Тицин. Планира се и бившето трамвайно депо на бул.“Мария Луиза“ да бъде превърнато в пространство за култура. Предстои да започне ремонт на сградата на „Театър София“, каза Фандъкова.


Развитието на културата е приоритет в работата на общината, каза общинският съветник Малина Едрева. Тя посочи, че със създадените инструменти подкрепяме творците и организациите в сферата на културата.

Столична община сформира работна група, която работи по включването на бизнеса в културния сектор. Работи се по закона за меценатството, каза също Фандъкова.

На срещата присъстваха и общинските съветници Симеон Колев - Симо, проф. Иво Петров, арх.Ивайло Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

01.11 2019 в 08:02

...нов мандат,нова топлоцентрала,нови кражби,нова полуда...а,честито...софиянци,дано да ви е увряла главата...